Dünya tarih boyunca üstün liderlere ev sahipliği yapmıştır. Bu liderlerden kimisi kazandığı savaşlarla ve zaferlerle kimisi ise başlattığı savaşlarla ün yapmıştır. Bazı liderler ise bir görüşün öncüsü olmuştur. Her ülke liderlerini atalarını severler bu yüzden bizim için Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk'ün yeri her zaman ayrıdır. Biri Bizans İmparatorluğunu yıkarak bir çağı değiştirmiş diğeri ise 7 düvele karşı savaşarak Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olmuştur.

Atatürk

Image

Onu anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor. Oturup neler yaptığını veya ne zaman doğup ne zaman öldüğünü buraya yazacak değilim. Zaten bilmiyorsanız sayfadan çıkabilirsiniz. Bazıları yaptıklarını beğenmese de Osmanlının yıkılmasını onun üzerine yıkmaya çalışsa da. Dünyanın gördüğü ve görebileceği en büyük askeri ve siyasi deha diyebiliriz. Hala daha birçok ülkede onun hayat felsefesi, insani görüşü, siyasi fikirleri ders olarak okutulup ülke liderleri tarafından örnek alınmaktadır.

Fatih Sultan Mehmet

Image

Babası Padişah İkinci Murat hayatını kaybettiğinde daha 21 yaşında olan sultan Mehmet tahta çıktı. Sultan Mehmet tam 7 dili bilirdi ve ayrıca şimdiye göre yüksek makine mühendisiydi. Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Şahi topları sayesinde Bizans surları yıkılarak İstanbul'a girildi ve fetih gerçekleşti. Burada Sultan Mehmet artık Fatih Sultan Mehmet olarak anılmaya başlamıştır. İstanbul'un fethi sırasında kullanılan Şahi topu şu anda kullanılan birçok askeri silahın atası sayılmaktadır ve o zamana kadar öyle bir savaş aletini dünya görmemiştir.

Adolf Hitler

Image

Doğru politikaları ve gayreti sayesinden on başlılıktan ülke liderliğine yükseldi diyebiliriz. Almanya'da tam yokluk zamanında ortaya çıktı ve ilk başlarda ülkenin her derdine deva oldu. Bütün liderler sözlerini tutamazken oldukça yüksek hedefler koydu ve seçimleri zaferle kazandı. Daha sonra ülke ekonomik açıdan çok gelişti, işsizliği neredeyse bitirdi, bütün demir yolları yenilendi ve ülkenin her yeri otobanlarla çevrelendi. Bütün söz verdiklerini fazlasıyla yapan Hitler halkın en sevdiği isim haline geldi. Bir söylentiye göre Türk hayranı bir insandı.

Odysseus

Image

Yunan mitolojisine göre kral Odysseus İthaka Adasının kralıydı. Savaş alanında çok geniş düşünebilen ve oldukça kurnaz bir liderdi.En büyük başarısı ile bizimde yakından bildiğimiz meşhur Truva atı olayıdır. Truva atı fikri bu adamın başının altından çıkmıştır.

ImageBüyük İskender

Image

Acımasız ve efsanevi askeri taktikleri ile Büyük İskender, adını tarihe en iyi askeri kumandanlardan biri olarak yazdırdı.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları