Klasik turist rotalarını takip ederek kolay ulaşılan yerlerde, başı sonu belli olan programları tercih etmeyip macera arayanlardansanız, bu şelaleleri mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. İşte o muhteşem güzellikteki şelaleler.

1-Kaieteur Şelalesi, Mazaruni Potaro, Guyana

Image

Dünyanın tek bir noktadan akan en geniş ve en güçlü şelalelerinden biri olan Kaieteur Şelalesi’ne ulaşmanın tek yolu şelaleye yakın küçük bir alana Charter uçuşu ile inmek. Bundan sonra ise yağmur ormanında 2 –3 saatlik bir yürüyüş yapmak gerekiyor. Bulunduğu çevre ile birlikte nefes kesen bir manzara oluşturan şelalenin çevresi ünlü altın kurbağalarla dolu.

2-Shale Şelalesi, Kanada

Image

Kuzey Quebec’te ulaşılması oldukça zor olan şelaleye,başlangıç noktasına sadece uçakla ulaşılabilen Caniapiscau Nehri’nde, bir aylıkbir kano seyahati ile ulaşabilmektedir.

3-Kerepakupai Meru, Bolivar, Venezuela

Image

Bir Diğer adı Angel Şelalesi veya Salto Angel olan şelale,bilgi biraz tartışmalı da olsa, 979 metre ile dünyanın en yüksek şelalesi.Buraya ulaşmak pek kolay değil. İlk önce, başlangıç noktası olan ve gidilece yere kadar size eşlik edecek yerel rehberlerle buluşma noktası olan Canaima kampına giden bir uçak bulmak gerekiyor. Nehrin yukarısına yapılan 4 saatlik bir kano yolculuğundan sonra sık ormanın içerisinde yaklaşık 90 dakika yürümek hedefe ulaşmanızı sağlıyor.

4-Cascades du Trou de Fer, Reunion Adası

Image

725 metre yüksekliğindeki şelale balta girmemiş bir ormanın tam ortasında ve 305 metrelik tek bir düşüşe sahip. Hint Okyanusu’nda yer alan Reunion Adası’ndaki şelaleye ulaşmak için ilk önce uygun bir uçuş bulmak, daha sonra da sık ve çamurlu ormanın içinde üç saat kadar yürümek gerekmektedir. Sabah erkenden yola çıkan yürüyüş kafileleri eğer şansları varsa bu el değmemiş doğa harikasını yakından görebilmenin keyfini yaşamaktadır.

5-Schwarzenbach Şelalesi, Nunavut, Kanada

Image

Kuzey Kutup Dairesi içinde yer alan en yüksek (520 metre) ve ulaşılması en güç şelale kışları çoğu zaman donuyor ya da kuruyor. Bölgeye ulaşmak için önce bir kano seyahatine çıkmak gerekiyor ve muhtemelen bu yolculuk sırasında bolca deniz aygırı ve deniz gergedanı görülebilmektedir.

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları