Jenerik müziğinin aklımızdan çıkmaması bir yana, bir döneme damgasını vuran Sıdıka dizisi aslına bize hayat dersi ile birlikte birçok mesaj veriyormuş. 1997 yılında yayınlanan dizinin günümüze yansıyan mesajlarına kulak verdik ve sizler için derledik.

1.      Hayatı bir evin içinde dört duvar arasına hapsedilmiştir. Kafasında onlarca düşünce ve hayal içinde dört duvar arasına kısılmıştır Sıdıka.

2.      Sokağa çıkmak bir yana, düşünmesi fikir üretmesi, fikrini beyan etmesi hatta kardan adam bile yapması yasaktır Sıdıka’nın, çünkü el âlem denen koca bir korku ‘’içi adam çekti der’’ sonra.

Image

3.      Ev içinde abisi tarafından sürekli olarak aşağılanmaktadır. Abisine tepki gösterdiği her vakit evde ki herkes tarafından susturulmaktadır. Oda en mantıklı yoldan, abisinin anlamayacağı düzeyde lafı gediğine oturtmayı bilir.

4.      Günümüzün en korkutucu gerçeği olan şiddeti görür. Eğer abisinin yahut babasının dediğini yapmaz, o yoldan gitmez ise dayak yemesi bir hak gibi görülür.

Image

5.      Annesi Safiye’den destek beklese de bu desteği karşılanmaz. Çünkü anne Safiye’de ataerkil bir aile de büyümüştür ve olanlar onun için son derece normaldir. Hatta zaman zaman Sıdıka’nın dayak yemesi bile.

6.      Ama Sıdıka vazgeçmez. Onca kaosun, hem fiziksel hem de ruhsal şiddetin arasında kendi dünyasında yaşar. Elinde bir kalem bir de günlük adeta direnir hayata. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları