Bir gün tüm koşuşturmadan kurtulmak ister ve sadece kafanızı dinlenmeyi hayal ederseniz işte karşınızda dünyanın en güzel yolları! Tek yapmanız gereken şey yola çıkmak ve kendinizi yenilemek. Çok fazla olmasa da illaki bu fikrin hayalini kuran vardır aramızda. İşte olur da bir gün kendinize vakit ayırmaya karar verirseniz karşınızda; dünyadaki en güzel, en huzur verici yolları sizler için derledik.

1-Florida Keys – The Overseas Otobanı

Image

Bu otoban bir adadan diğerine köprülerle bağlanmış durumda,toplam köprü sayısı ise 42. yolun büyük kısmı deniz üzerinde yer alıyor. Eğer doğru zamanlarda burada bulunuyorsanız hayatınızın en iyi gün doğumunu veya gün batımını yakalayabilirsiniz.

2-Red Rock Scenic Yolu (A.B.D)

Image

Duvarsız müze olarak da anılan Red Rock Scenic Yolu çarpıcı kayalıklarıyla unutulmaz manzaralar sunmaktadır. Zamanın durduğu izlenimini veren bu yol her sürücünün ve yolları kendine dost bilmiş insanların ulaşması gereken noktalardan biri. Yalnız doğa, rüzgar ve ebedilik hissinin vücut bulduğu kayalardan oluşan bu bölge, fotoğrafçıların da favori yerlerinden biri haline gelmiştir.

3-Oberalp Geçiti (İsviçre)

Image

İsviçre’nin en inanılmaz dağ yolu diyebiliriz Oberalp Geçitiiçin. İki bölge arasındaki bağlantıyı sağlamada da rol oynayan yol, sadece yaz ayları açık oluyor. Kışın kaygan olan ve tehlikeli hale gelen bu muhteşem yol sürücülerin en popüler noktalarından biridir.

4-Atlantik Yolu (Norveç)

Image

Norveç’te bulunan Molde ve Kristiansund bölgeleri arasında bağlantıyı sağlayan bu yol sürücüleri hem kendine çeken hem de korkutan bir yer. Pürüzlü ve inişli çıkışlı bir yapısı olan yol 5 mil uzunluğunda. Suyun kızgın zamanlarında film sahnelerini aratmayan Atlantic Yolu oldukça etkileyicidir.

5- Col de Turini (Fransa)

Image

Kuzey Fransa’daki Alpler’de bulunan Col de Turini yolu deniz seviyesinden 1 mil yukarıda bulunuyor. Dünyaca ünlü ralli yarışlarının yapıldığı yol sadece yapısı, virajları ve heyecan verici yüksekliğiyle değil sunduğu manzaralar ile de insanları kendine çekmektedir.

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları