Audrey Hepburn denildiğinde ilk akla gelen kelimelerden bir tanesi zarafettir. Sinema tarihinin en güzel aktristleri arasında yer alan Audrey Hepburn hakkındaki bilgileri sizler için derledik.

Audrey Hepburn`un Hayatı                                                                                    

4 Mayıs 1929 yılında Belçika Ixelles, Brüksel bölgesinde doğmuştur. Annesi Hollandalı, babası İngiltere`nin zenginlerindendi. Babası işleri nedeni ile hep yurt dışındadır. Eve döndüğü zamanlar ise sürekli kavga ve gürültü çıkarıyordu. Bu aile içi sorunlar Audrey`i etkileyince annesi kızının öz güvenini kazanması için Londra`ya yatılı okula gönderir. 1935 yılın içinde babası evi terk eder. Audrey Hepburn için hayat bir çıkmaza dönmüş ve bu nedenle bale almaya başlar ve psikolojik sorunlarından uzaklaşmaya çalışır.  

Image                                       

Babamın Kaybolması Yaşamımın En Trajik Olayı                                                           

Baleye olan ilgisi git gide artarken, 1. Dünya Savaşı meydana gelir ve Audrey ve annesi Hollanda`ya taşınmak zorunda kalırlar. Savaş boyunca Audrey, Hollanda Direniş Örgütü için çalışır. İlk oyunculuk yeteneği bu görevde ortaya çıktı. Gizli mesajlar taşıyan Audrey Hepburn, bir ulak olarak güzel bir rol ortaya çıkarmıştır. Savaşta Hitler`in Hollanda kaynaklarının çoğunu Almanya`ya göndermesi sonucu Kıtlık Kışı denilen pek çok insanı etkileyen açlık, yoksukluk ve sefalette Audrey Hepburn`u etkiler ve o günler de iyi beslenememe sonucu astım ve sarılık olmuştur. Savaşı kaybeden Almanya çekilir fakat Audrey için derin yaralar açılmıştır bile. 

Image                                                                                                                     

Savaştan Sonra Baleye Geri Döner                                                                                      

Baleye geri dönmek isteyen Audrey Hepburn, annesi ile Londra`ya gider. Savaştan derin etkilenmiş Audrey, gücünüve fiziğini kaybetmiş ve çok iyi bir balerin olmayacağını anlaması üzerine,Londra Müzikalleri`ne yönelmiştir. Güzelliği ve zerafeti birçok çevrede farkedilmiş, İlk büyük müzikal olan Gigi`de sahne almıştır. Roman Holiday filmi için kısa sürede teklif alıp, deneme çekimi için Londra`ya gitmiştir. Doğuştan genlerinde var olan zerafet, asalet ve yetenek sayesinde bu rol tamda ona göreydi. En iyi kadın oyuncu ödülünü kazanır ve ünlü yolculuk serüveni başlamış olur.                                                                                                                                                      

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları