Belki de günümüzde tartışmasız gündeme oturan ve bu kafayla gündem den hiç düşmeyecek bir konu taciz. Cinsiyet ayrımı bile yapmadan her türlü insanın ne koşulda olursa olsun maruz kaldığı koca bir ahlaksızlık.

Image

Toplum her ne kadar dile getirse de her ne kadar sesini duyurmaya çalışsa da artan taciz vakaları sonucu elden gelen yetersiz kalıyor. Erkek cinsiyetinin bile sözel tacizlere sık sık uğradığı bu toplum inanılır gibi değil. Başta fiziksel özellikleri olmak üzere kişilerin hayat standartlarının bile tacize neden olması inanılır gibi değil. Yapılan araştırmalara bakıldığında saçma sapan nedenlerden dolayı sözel ve fiziksel tacize uğrayan insanların oranı korkunç düşüncelere sebep olmakta. Sokakta gezen yaşlı bir teyzenin genç bir delikanlı tarafından sözel tacizi olsun ellili yaşlarda bir adamın on beş yaşındaki bir lise öğrencisine sarf ettiği kelimeler olsun ve bunlar gibi nice örnekler bu toplumda kabul edilebilir gibi değil. Peki ne mi yapılmalı? Bence bu toplum yontulmalı. Eee nasıl yontulmalı?Tüm kişisel gelişim cümlelerinin yetersiz kaldığı bu toplumda kişinin eğitimden başka kurtulma yolu yok. Eğitim seviyesinin yükselmesi tek amacımız olmalı. Sadece taciz konusunda çare olmayan eğitim eminim ki toplumun daha nice sorununun çözümü olacaktır.

Image       

Genelleyecek olursak eğitim şart hele de Türk toplumuna. Her ne kadar geleneğine namusuna düşkün insanların ülkesi olsa da Türkiye eğitimsiz kalarak işlenmemiş bir demir gibi eksik kalıyor.

 Image      

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları