Biriyle ilk tanıştığınız anda, o kişiyi değerlendirmeye ve neyi temsil ettiğini araştırmaya başlarız. Bu yüzden karşımızdaki kişide onu değerlendirebileceğimiz dürüstlük, iyilik, zeka gibi özellikler aramaktayız.Bu özelliklere dikkat etmek karşınızdaki kişiyle samimi bir ilişki kurup kurmama konusunda yapacağınız değerlendirmede size yardımcı olabilir. İşte o özellikleri sizler için derledik.

 El yazınız

el yazısı

Büyük el yazısına sahip olanlar utangaç, titiz olurken küçük el yazısı kullananlar sosyal oluyor. Araştırmalara göre, bir kişinin el yazısı ve el yazısının tarzı, o kişiyle ilgili bize bazı kesin bilgiler veriyor. National Pen Company’nin yaptığı bir araştırmaya göre, küçük el yazısına sahip olanların utangaç, titiz ve gayretli insanlar olduğunu belirlenirken, büyük el yazısına sahip kişilerin ise sosyal ve dikkat çekmeyi seven kişiler olduklarını iddia ediliyor. Sol elle yazan kişiler empati yapmaya daha meyilli ve daha hassas kişiler olduğu ortaya çıkarken, her şeyi ciddiye alan insanlar kalemi bastırarak yazıyorlar.

Renginiz

Pschology Today’in yaptığı başka bir araştırmaya göre, kıyafet seçimlerindeki renk tercihiniz de sizinle ilgili birçok şey söylüyor. Siyah kıyafetleri sıklıkla giyen insanlar hassas, detaylara önem veren ve sanatçı ruha sahip kişiler olurken, kırmızı sevenler hayatı dolu dolu ve proaktif şekilde yaşamaya gayret eden kişiler oluyor. Yeşil giymeyi sevenler sadık ve sevecen, beyaz giymeyi sevenler organize ve mantıklı, mavi giymeyi sevenler durağan ve hassas olarak tanımlanıyorlar.

Tırnak yeme alışkanlığınız

Tekrarlayan vücut hareketleri ve davranışlar kişilik hakkında bize önemli şeyler söylüyor. Vücudunuzun farklı durumlara nasıl tepki verdiğini gösteren saçınızı çekme, tırnak yeme gibi alışkanlıklar sabırsızlık, sıkılganlık, hüsrana uğrama ve tatminsizlik duygularına sahip insanlarda ortaya çıkmaktadır. Mesela; araştırmalara göre tırnak yiyen kişiler mükemmeliyetçi, gergin ve sıklıkla sinirli yapıdadırlar.

Gözleriniz

Gözleriniz ruhunuzun aynasıdır. Sizinle, ne düşündüğünüzde, ne hissettiğinizle ilgili birçok şey söylemektedir. Yapılan araştırmalar, mavi gözlü insanların daha az uzlaşmacı ve koyu renkli gözlere sahip kişilere göre alkolik olmaya daha yatkın olduğunu belirtiyor. Ayrıca göz kontağı kurmaktan kaçınan insanların irade gücünün zayıf olduğu söyleniyor.

Ne kadar dakik olduğunuz

Bir buluşmaya katılma zamanınızın geç veya erken olması sizin hakkınızda pozitif veya negatif bir önyargı oluşturuyor. Önemli buluşma ve toplantılara geç kalmak negatif izlenim oluştururken, erken gelmek ise diğer insanları önemsediğinizi, organize olduğunuzu ve motivasyonunuzun yüksek olduğunu göstermektedir

Tokalaşmanız

tokalaşma

Tokalaşma tarzınız kişiliğiniz hakkında birçok şey söylüyor. Sert bir tokalaşmanın güçlü ve güvenli bir karaktere sahip olduğunuzu ortaya çıkarıyor. Bu insanlar dışa dönük, duygularını ifade edebilen kişiler oluyor. Karşısındakiyle tokalaşması zayıf olan insanların ise öz güveni eksik ve zorluklardan kaçmaya meyilli oldukları belirtiliyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları