Gelecek yıllarda neredeyse insanların yerini alabilecek robotların geliştirilmesi üzerindeki çalışmalar tüm hızıyla devam etmekte. Silikon vadisinde geliştirilen yeni nesil robot Kuri, evinize göz kulak olmasının yanında evlerde bulunan akıllı cihazları yönetebilme ve tanımlamış olduğunuz direktifleri yerine getirebilme özelliğine sahip.

Amerika’da bulunan ve teknolojik gelişmelerin kaynağı olan Silikon Vadisinde bulunan firmalardan Mayfield Robotics tarafından geliştirilen Kuri isimli robot evde bulunan insanları eğlendirmeyi de çok iyi bilmekte.Diğer taraftan evde kimse olmadığı zamanlarda ise 1080 HD kamerası sayesinde evden canlı yayın hizmeti sunmaktadır. Robot Kuri ev içerisinde yabancı bir sesi algıladığı zaman hemen o sesin kaynağını araştırma özelliği bulunmaktadır.Yeni nesil robot Kuri’yi tasarlayan firma, saatlerce bataryasının dayanabildiğini ve kendini şarj etme gereksinimi duyduğu zaman kendi başınaşarj istasyonuna gidebilme kabiliyetine sahip olduğunu belirtti. Kuri, hareket halinde iken aynı Star Wars filmlerinde bulunan R2-D2 gibi sesler çıkarabilmektedir. Kuri hikaye okuma, podcast veya müzik çalma gibi bir görevi yaparken kullanıcısı başka bir odaya giderse sahibini kendiliğinden takip ediyor ayrıca ifttt.com üzerinden Kuri için özel komutlar tanımlamak da mümkün olmaktadır.

Image           Image

Evinize hem neşe katan hem de ev ortamında kimse yokken evinizin gözü kulağı haline gelen Robot Kuri’nin yıl sonu itibari ile satışa sunulması beklenmektedir. Bu robot satın almak isteyenlerin 600 Dolar bir bedel karşılığında ön sipariş verebilmektedir.    

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları