Uzun yıllardır süren eğitim hayatının üniversitenin bitmesi ile son bulması acı bir gerçek. Okumaktan kurtuldum derken mezuniyet sonrasında yaşanan bir takım şaşkınlıklar mevcut. Bu yazımızda sizlere mezuniyet sonrası yaşanan dramı özetledik.

1.      Artık bir öğrenci değilsin, ego paso gibi otobüs kartlarını tam olarak kullanma mecburiyetin var. Öğrenci kartının tüm ayrıcalıklarına artık veda etme zamanı.

2.      Yıllardır ‘’ne yapıyorsun’’ olarak sorulan sorunun cevabı artık ‘’ okuyorum ‘’ değil. 6 yaşından itibaren süren eğitim serüveni son buldu ve koca bir boşluktasın.

3.      Üniversite sonrası atanmak adına büyük bir yarışın içerisinde bulursun kendini. Kolaysa çık bakalım. Vize-Final dönemi bile özlenir hale gelir bu süreçte.

4.      Bir iş bulmak adına adeta savaş verirsin. Neredene iş yapman gerektiğine karar vermek adeta hayatının bir sınavı olarak karşınaçıkar ve bu durum son derece sıkıcı bir hal alır.

5.      Erkeklerin birde askerlik konusu gündeme gelir? Sahi hiç o günlerin gelmeyeceğini düşündünüz değil mi?

6.      Sorumluluk kavramı koca bir karabasan gibi üzerine çöker ve gün geçtikçe altında ezilirsin. Belki de en kötüsü budur.

7.      Artık bankamatik önünde bursların yatacağı anıbeklemek hayal olur. Kimse çalışmadan para vermez. Ayın 7. Günü artık siziniçin özel bir anlam ifade etmez ve bankalardan uzaklaşırsınız.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları