Koşu zinde kalmanız ve sağlık açısından önemli bir faaliyettir. Ama koşuya başlamadan önce mutlaka dikkat edilmesi gereken kurallar var. İşte koşuya başlama öncesinde dikkat edilmesi gereken şeyler.

1-Koşu yaptığımız zeminin sert olmamasına dikkat ediniz.Genel olarak yumuşak zeminleri tercih edin ve mümkün olduğu kadar toprak zeminde koşmaya çalışın. 

2-Koşularda kullanmakta olduğunuz spor ayakkabılar kesin olarak sert ve düztabanlı olmamasına dikkat edin. Koşu esnasında yanlış ayakkabı tercihi yapmak hem dizlerde hem de ayak bileğinde hasara sebep olabilir.

Image

3-Koşma faaliyetine başlama öncesinde asla ağır yemekler yemeyin. Yemiş olduğunuz bu tür yemekler koşu esnasında kramplara ve mide bulantısına neden olabilir. Yemek yedikten doksan ila yüz yirmi dakika sonra koşmak vücudunuz için en ideal olanıdır.

4-Koşu saatleri önemli bir yer teşkil etmektedir. Özellikle de yaz aylarında öğle zamanlarında koşmak hem sıvı kaybına hem de baygınlık ve güneş çarpmalarına neden olmaktadır. Sabah saatlerini ya da akşamüstü saatlerini tercih etmekte fayda var. 

5-Koşma eylemini devamlı açık ve değişik yerlerde yapın. Hem sıradanlıktan kurtulmuş olursunuz hem de koşu boyunca sıkılma durumu olmaz.

Image

6-Koşmaya başlama öncesinde mutlaka 10-15 dakika arasında ısınma hareketlerini yapın. Koşma esnasında olabilecek sakatlıkların önüne geçmiş olursunuz.

Image

7-Koşmaya başlamadan önce nabzınızı kontrol ediniz. Koşu esnasında vücudunuzda oluşacak farklılıkları fark etmeniz önemlidir.

 

 

 

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları