ABD, de yapılan araştırmalar, bakterilerin artık ilaçlardan etkilenmediği ve antibiyotiğe karşı daha dirençli oldukları açıkladılar. Özellikle kadınlarda bu virüslerin daha sık görülmesi ve tedaviye cevap vermemeleri korkuya yol açtı. Sonuç olarak dirençli bakteriler yüzünden can kayıpları meydana gelme riski arttığı için bilim adamları süper dirençli bakteriler hakkında “nasıl antibiyotiğe duyarlı hale gelebiliriz” sorusuna yönelik araştırmalara başladılar.

Bilim Adamları Süper Dirençli Bakterilere ÇareBuldu                                                                

İnsanlarda,domuzda ve yeni tür olan antibiyotiğe dayanıklı süper dirençli bakteriler üzerine yaptıkları çalışmalar sonucunda çözüm yolu bulundu. Bilim adamlarına göre; salgın hastalıklı popilasyon içinbazı virusler (özellikle, Klebsiella pneumoniae ve Escherichia coli) genlerinde meydana gelen değişim sonucu ”MCR-1” adı verilen; hızla çoğalabilen, kendine has DNA dizilimi olan bir tür plazmidler olduklarını belirtmektedir. Bu plazmidlerin tehlikeli ve bir o kadar kolay çoğalması;idrar yolu hastalıkları olan E-coli`den, zatürreye kadar ağır hastalıklara neden olan süper dirençli plazmidler olduğunun tesbit etmişlerdir.         

  Image           Image                                                                                               

Nasıl Bu Virüslerden Kendimizi Koruyacağız?                                                                                                

Bilim adamlarının çalışmaları sonucunda, bu virüsler için antibiyotik ilaçlara güç vererek, yardımcı ilaçlar üretimi sağlanacaktır. Prof. Dr. Luca Guardabassi,“Artık süper direçli bakterilernasıl yenileceğini bulduk. Artık onları daha iyi tanıyor ve nasıl etkileneceklerini biliyoruz” şeklinde açıklaması ile endişelere son noktayı koydu. Birmingham Üniversitesi Mikrobiyoloji dali Prof. Laura Piddocktarafından yapılan açıklama da; çiftlik hayvanlarında çok kullanılan antibiyotikler, bu tür bakterilerin mutasyona uğraması ve bir an önce önlem alınması gerektiğinin altını çizmiştir.

Image   

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları