Fransa’da yapılan bir araştırmada kadınların sütyen takmasının göğüsleri şekillendirdiği teorisi çürüdü. Kadınların günlük hayatta sütyen kullandıklarını biliyoruz. Sütyen kullanılması göğüslerin sağlıklı olarak gelişimi açısından önemlidir. Diğer taraftan kadınlar evlerde kendilerini rahatsız hissetmelerinden dolayı sütyenlerini çıkarmaktadırlar. Bu haberde sütyen takmayan kadınların rastlayacakları durumlardan bahsedeceğiz. Keyifli okumalar.

1-Göğüsler Büyür

Aklınıza ilk etapta böyle bir durum nasıl olabilir diye birsoru gelebilir. Sütyen takılmadığı zaman göğüs kasları daha çok çalışmaktadır.Bundan dolayı göğüsler güçlenmekte ve büyümektedir.

2-Göğüs Biçimlenir

Yapılan bir araştırma sonucu şunu göstermekte ki, sütyen takmanın göğsü şekillendirme teorisi çürümesi. Sütyen aslında göğüslerin şekillenmesini mani olmaktadır. Kadınlar doğal göğüslere sahip olmak istiyorlar ise sütyen kullanmamalıdır.

3-Göğüsler Rahatlamakta

Image  

Yine aynı yapılan araştırma sonucunda sütyen takmayan kadınların takanlara kıyasla kendilerini daha rahat hissettiklerini ortaya koymaktadır. Yanlış bedende sütyen kullanıyorsanız, kan akışına mani oluyorsunuz anlamına gelir.

4-Daha Rahat Hissetmek

Kadınlar genel olarak sütyen takmadıkları zaman kendilerini daha rahat hissetmektedirler. Kadınların eve geldikleri zaman sütyenlerini çıkarmaları bundan dolayıdır.

5-Daha Rahat Bir Uyku

Image  

Genel olarak kadınlar uyuma esnasında sütyen takmanın zararlı olduğunu bilseler de bazılarının bundan haberi yoktur. Sütyensiz uyumanın uyku sürecini hızlandırmaya yardımcı olduğu ve daha rahat bir uyku uyumayı sağladığı belirlenmiştir.

6-Göğüslerin Dikleşmesi

Yapılan araştırmalarda sütyen takmakta olan kadınların göğüs kaslarının tembelleştiği saptanmıştır. Sütyen kullanmayan kadınların göğüslerinin daha dik olduğu belirlenmiştir.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları