Dünya tarihinde bazı olaylar hala gizemini korumaktadır ve hiçbir zaman açıklanamamıştır. Bazı olaylar hakkında yeteri kadar kanıt bulunamamasından dolayı ve bazılarının mekanlarının hiç bulunamamasından dolayı esrarengiz halini korumaktadır.

Babil Asma Bahçeleri

Image

Dünyanın yedi harikası listesinde kendine yer bulan Babil Asma Bahçelerinin tam olarak yeri hiçbir zaman bulunamadı. Babil metinlerinde de rastlanmayan Asma Bahçeleri'nin kaynağı bilinmemekle birlikte Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olmayı nasıl başardığı bir başka merak konusudur.

Atlantis

Image

Çoğu görüşe göre efsanevi olarak değerlendirilen Atlantis'in gerçek olduğuna inanan ve arayan birçok araştırmacı da bulunuyor. Hatta, ünlü medeniyetin bir dönem Manisa'da olabileceği iddia edilmişti. Yıllardır tartışılan Atlantis gerçek mi değil mi tartışması hiçbir zaman çözülemeyecek tartışmalardan biri olabilir.

D.B. Cooper

Image

Tarihte en ünlü uçak korsanlarından biri olarak bilinmektedir. 24 kasım 1971 'de Portland- Seattle seferini yapan Pacific Northwest havayolları uçağına binen Cooper, uçuş görevlisine üzerinde bomba olduğunu, 200.000 $ nakit ve 4 paraşüt istediğini belirten bir not verir. Uçak Seattle'a indiğinde Cooper'ın tüm istekleri karşılanır ve yolcular indirilir. Meksika'ya gitmek için tekrar havalanan uçaktan Columbia gölü civarında nakit paralar ve paraşüt ile atlayan Cooper'ın izine bir daha rastlanmaz. Dava dosyası kapatılmıştır ve muhtemelen Cooper'ın kim olduğu hiçbir zaman bilinemeyecek.

John F. Kennedy Suikasti

Image

A.B.D Başkanlarından olan John F.Kennedy’e düzenlenen suikast sonucunda öldürülmesi olayı hala gizemini korumaktadır. İsrail'in nükleer programına karşı olması nedeniyle İsrail Gizli Servisi Mossad'ın bu suikasti düzenlediğinden tutun da FBI, CIA ve Pentegon'un ortak planı olduğuna kadar birçok iddia ortaya atıldı.

Kleopatra’nın Mezarı

Image

Güzelliği ile dillere destan olan Eski Mısır’ın kraliçesi Kleopatra zeki olması ve liderlik gücünün yüksek olması ile tanınmaktadır. Sezar'ın tahtan inmesinden sonra hayallerini ertelemek zorunda kalan Kleopatra ardından tahtın ortağı olan Marcus Antonius ile aşk yaşadı. Birlikte giriştikleri savaştan sonra kaçmak zorunda kalan Kleopatra Mısır'a döndü ve kendini zehirleyerek yaşama veda etti. Kleopatra'nın mezarının nerede olduğu hala araştırılmaya devam etmektedir.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları