Çok yönlü olmalı insan. Birden çok işi yapmalı, yoğun bir temposu olmalı en azından gençlik yıllarında. Sağlık problemi olmadığı sürece dinamik olmalı. Peki bu neden bu kadar önemli günümüz için gerekli mi? Şartlar yeterli mi?

Image            

Doğrusu şudur ki insan isterse her şeyi yapar. İmkanlar yetersiz gelir bazen ama pes etmediği sürece ve gerçekten istediği takdirde o imkanları yaratır. Birkaç meslek yapmanın o kadar çok getirisi vardır ki.Kişinin farklı konularda bilgilenmesini, farklı deneyimler yaşamasını, olaylara çeşitli açılardan bakabilmesini sağlar. Farklı toplumdan ya da düşünceden insanlarla iç içe olma fırsatı yaratır. Masa başı işe sahip insanlar sporla uğraşmalı bence tatillerinde seyahat etmeli gezerek öğrenmeli. Rutin hayatlarına hareket katmalı. Beden gücünü kullanabileceği dallar keşfedici diller öğrenmeli. Ofisin stresinden kurtulmalı değişik bir enstrüman çalmalı. Veya çok tempolu bir mesleği olan bedenen yorulan ya da uykusuz kalan insanları düşünün. Bu kişiler bedenlerini dinlendirmeli, en sevdikleri müzikleri dinlemeli boş vakitlerin de çok çok okumalı yeni bilgiler öğrenmeli.Tatil zamanlarında ruhunu dinlendirecek mekanları gezmeli doğa yürüyüşlerine çıkmalı.

Image         Image

Neden bu kadar önemli biliyor musunuz? İnsan farklı alanlarda farklı gözlerden görmeli gerçekleri.İçerisinde bulunduğumuz dünyayı, sorunları. Belki o zaman daha da azalır çatışmalar. İnsan bazı şeylerin farkına vardığı vakit belki her şey daha güzel olur. Sizce de farkındalığın artması dünyamız için daha iyi olmaz mı?

.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları