Ülkemizde yapılan adetlere bakıldığı zaman dünyadaki adetlerin yanında süt dökmüş kedi gibi durur. Sizlere bazı ülkelerin size çok acayip gelecek adetlerinden bahsedeceğiz. Bu adetleri okuduktan sonra ülkemizde yapılan adetlere dua edeceksiniz.

Afrika

Image

Dua edin iyi ki Afrika’daki Fulalar kabilesinde iyi ki yaşamıyorsunuz. Zira bu kabilede yetişkinliğe adım atıldığında kamçılama eyleminin yapıldığı bir tören yapılmakta.

Brezilya

Brezilya’nın balta girmemiş ormanlarında hayat süren Satere kabilesinde erkekler büyüdüklerini ispatlamak uğruna etçil karıncalar ile dolu eldiveni giymek durumunda. Bu karıncaların bir adedi bile insanın canını çok yakmakta.

Tayland

Tayland kraliyet ailesine mensup kişiler ne söyledikleri anlaşılmasın diye yalnız aile bireylerinin bildiği tarihi bir lisan konuşmakta. Ve bu dili de kimseye öğretmemektedir.

Hindistan

Hindistan’da yemek yedikten sonra geğirmek yemiş olduğunuz yemeği beğendiğiniz anlamına gelmektedir. Aksi durumda ise oldu da geğirme olmadı o zaman yemeği beğenmediniz anlamına gelmektedir.

Tibet

Image

Tibet'te giden misafirin arkasından dil çıkartmak saygı gösterisiymiş. Oldu da çıkartmadınız karşı taraf gördü buda sizin saygısızlığınız.

İskoçya

İskoçya'da bazı yerlerinde yeni evlenecek gelinle damat çamur ve yumurtaya batırılarak şehirde dolaştırılıyor. 

Türkiye

Image

Ülkemizde yapılan adetlerden biri olan tahtaya vurmak, aman kimse duymasın ve nazar değmesin anlamına gelmektedir. Bir başka adet ise nazardan sakınmak ve kötü büyülerin çıkması için yapılmakta olan kurşun dökme işlemidir.

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları