Kızartma çoğu insanın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alırken eve sinen kokusu ne yazık ki bu lezzeti işkenceye çevirmektedir. Eve sinen koku ile birlikte kızartma yapmak size hayal oluyor ise bu yazımızda eve sinen kızartma yağının kokusundan kurtulmanın 5 yöntemini sunacağız.

1.       Eğerağır bir kızartma kokusu var ise bir geniş teflon tava içerisine bir su bardağısu ekleyin. Ardından üzerine bir limonu ince ince dilip dizin. Ocağın altınıkısık şekilde açın ve kaynatın. Suyu bitene kadar kaynayan limon ev içinde kiağır kızartma kokusunu alırken limonun ferah kokusunu evinize sunacaktır.

2.       Kızartmakokularından kurtulmak için diğer bir yöntem ise sirkeli sudur. Limon suyu ilesirkeyi karıştırıp bir cezve içinde kaynatın ve odada gezdirin. Bu şekilde kokudankurtulabilirsiniz. Ancak sirkeye alerjiniz var ise ve kokusu rahatsız ediyorise bu uygulama size hitap etmeyebilir.

3.       Aynızamanda suyun içerisine vanilya atıp kaynatabilirsiniz. Bu şekilde oldukçakolay şekilde evde ki kokudan kurtulabilir ve mis gibi vanilya kokusu ileevinizi sarabilirsiniz.

4.       Dilersenizkokulu mumlardan da yardım alabilirsiniz. Evinizde hoş bir koku olacaktır.

5.       Defneyaprağıkavurduğunuzda da kızartma kokusunu bastırır ve günlerce evde güzel aromalı birkoku olur.

6.       Bununlabirlikte kızartma yaptığınız tencereleri kızartmanın ardından iyice yıkayın. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları