Dışarıda tuvalete girme ihtiyacı olduğu zaman tuvalette yaptığımız ilk şey klozet kapağına kağıt sermektir. Yalnız bu işlemi yaptığınızda aslında doğru bir şey yapmadığınızı biliyor muydunuz?

Tuvalet ortamında yapılan her şey hem sizi hem de tuvaletikullanmakta olan kişilerin sağlığı ile doğrudan bir bağlantı bulunmaktadır. Buönlemlerden birisi de klozet kapağına tuvalet kağıdı sermekten geçiyor. Yalnızbu işlemi yapmak göründüğü kadar sağlıklı değil.

Image

Klozet kapağına eğer tuvalet kağıdı sererek oturuyorsanızbüyük bir yanlış yapıldığını söylemekte fayda var. Klozet kapaklarının amacıhem sizi hastalıklardan ve bakterilerden korumak için hem de konfor sağlamakamacı ile kullanılmaktadır. Klozet kapakları herhangi bir bakteriyi taşımamasıiçin tasarlanmıştır. Bundan yola çıkarak klozet kapaklarına tuvalet kağıdısermek bu anlatılan şeylerden sonra mantıklı görünmüyor. Bununla birlikteüstelik zararı da var. Bu konuda açıklama yapan uzmanlar, sizden önce tuvaletegiren bir kişi sifonu çektiği bakteriler, iki ya da üç metre uzağa kadaryayılabilmektedir. Klozete sermiş olduğunuz tuvalet kağıdını klozetten beşmetre uzağa koymak pek akıllıca bir iş olmamanın yanında dünya genelinde yerher tuvalet kağıdı hemen klozetin yanı başında olmasında dolayı, bakteriler tuvaletkağıdına hapsolmaktadır.

Image

Klozet kapağına tuvalet kağıdı koyduğunuz zaman sizler,olası bakterilere karşı doğrudan doğruya temas halinde oluyorsunuz demektir.Siz siz olun tuvalet kağıdı sermeden önce bir kere daha düşünün.  

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları