Bir kadın için anne olmak apayrı bir durumdur. Bu duyguyu ilk hissetmeye başladığı süreç ise hamilelik dönemidir. Bu dönemde anne adayının hem vücudunda hem de ruhsal olarak birçok değişim yaşanır. Bu yazımızda size hamilelik döneminde ki değişimleri derledik.

1.      Sabah bulantıları

Image

Hamilelik döneminde ilk belirtiler genellikle bulantı ilebaşlar. Sabahın erken saatlerinde bulantı ile uyanılır, vücutta ki hormonsaldeğişimler bulantıyı tetikler. Bu durum son derece normaldir.

2.      Baş dönmesi

Genellikle hamileliğin ilk 2 ayında sık karşılaşılan birdurumdur. Bulantı ile birlikte baş dönmesi hamileliğin ilk evresinde anneadayını zorlayabilir.

3.      Göğüslerde büyüme

Bebeğin gelişimi ve hamileliğin iyiden iyiye kendinigöstermesi ile birlikte göğüste bir hassasiyet ve buna ek olarak bir büyümegörülür. Bir nevi süt depoları için doğum sonrasına hazırlıktır.

4.      Akıntı

Rahim büyümesi, buna ek olarak hormonlarda ki değişimler ilebirlikte akıntıda artış görülür. Hatta bu durum anne adaylarını kimi zamankorkutsa da hamilelik sürecinde aşırı akıntı normal karşılanmaktadır.

5.      Kilo Artışı, Ödem ve Şişkinlik

Image

Bu dönemde kilo artışları 2. Aydan sonra başlamakta ve sonderece normal karşılanmaktadır. Buna ek olarak vücutta ki değişimler ilebirlikte el ve ayaklarda ayrıca yüzde ödem ve şişliklerin görülmesi normaldir.

6.      Uyku bozuklukları

Image

Hem kilo artışı hem ruhsal değişimler hem de 6. Ayın sonundaağrılı ve sancılı döneme girilmesi ile uyku bozuklukları baş gösterir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları