Berrak sular ve altın sarısı kumların akla geldiği plajlar yaz aylarında dolup taşıyor. Üç tarafı denizle kaplı bir coğrafyada bulunan Türkiye ise temiz plajlar konusunda şanslı olan ülkeler arasında. Yaz tatilinize alternatif olacak Türkiye'deki en temiz 10 plajı sizler için derledik.

Çıralı Plajı - Antalya 

Image

Antalya Olimpos'a yakın bir plaj olan Çıralı Plajı çam ormanları ve berrak bir denizin buluşmasından oluşuyor. Plajda ayrıca konaklama için bungalov tipi evler de bulunuyor.

Kumburnu Plajı - Fethiye 

Image

Türkiye'nin en uzun plajlarından biri olan Kumburnu Plajı, tam 2 kilometrelik bir sahil şeridini kaplıyor. Ölüdeniz içerisinde yer alan bu doğal plajda ayrıca pek çok spor aktivitesini yapmak da mümkün. 

Kızkalesi Plajı - Mersin 

Image

Kayalıkların arasında bulunan Kızkalesi Plajı, altın sarısı kumu ve temiz denizi ile ziyaretçilerini ağırlıyor. 

Patara - Antalya 

Image

Kalkan yakınında bulunan Patara Plajı, temiz denizi ve uzun sahili ile yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan plajlardan biri. Derin olmayan bir denize sahip olan Patara, sörf yapmak isteyenler açısından ideal bir yer. 

Ilıca Plajı - Çeşme 

Image

Çeşme'nin ünlü plajı Ilıca, deniz içinde bulunan sıcak su kaplıcaları nedeniyle Ilıca adını alıyor. Tertemiz bir denizi bulunan Ilıca Plajında çocuklu aileler ve denizi sevenler keyifli günler geçirebilirler. 

Akbük Plajı - Gökova 

Image

Masmavi deniz ve alabildiğine yeşilliğin göz kamaştırdığı plajlardan biri olan Akbük Plajı, temiz deniz arayanlar için en ideal noktalardan.

Amos Plajı - Bozburun 

Image

Marmaris'e yakın olan Bozburun yarımadasında bulunan Amos Plajı, pırıl pırıl denizi ve taşlık sahili ile balıkları izleyebileceğiniz berraklıkla bir deniz keyfi vadediyor. 

Ovabükü - Datça 

Image

Datça'nın en güzel sahillerinden biri olan Ovabükü, yaz aylarında bölgenin en çok tercih edilen sahillerinden biri.

Ayazma Plajı - Bozcaada 

Image

Bozcaada'nın en ünlü plajlarından biri olan Ayazma Plajı, soğuk suyu ile yazın sıcak havasında serinlemek isteyenler için ideal bir yer.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28 / 30

Kumköy Plajı - Side 

Upuzun sahili ve temiz denizi ile Side'nin en güzel plajlarından olan Kumköy Plajı, konaklamak için pek çok apart otel ve tatil köyüne de ev sahipliği yapıyor.

29 / 30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 / 30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 / 30

Berrak sular ve altın sarısı kumların akla geldiği plajlar yaz aylarında dolup taşıyor. Üç tarafı denizle kaplı bir coğrafyada bulunan Türkiye ise temiz plajlar konusunda şanslı olan ülkeler arasında. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yoğunlaşan en güzel plajlar tatilde sizi bekliyor. İşte Türkiye'nin en temiz 10 plajı...

Yaz

FethiyeAntalyaBozcaadaTürki




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları