Gündelik hayatta işlerinizi zorluğa sokan temel durumlardan bir tanesi de unutkanlık halidir. Bu durumun besin kaynaklı olduğu kanıtlandıktan sonra, beslenme alışkanlığınızı değiştirmeniz gerekmektedir.

Peki hangi gıdaları kullanmanız gerekmektedir sorusunun cevabına gelince en başta ceviz gelmektedir. İçerisinde omega-3ihtiva ettiği için hafıza kuvvetlendiriciler arasında baş sıralarda yer almaktadır. Tatlı krizlerinizi avantajlı hale getirmek için kesinlikle bitter çikolata tercih etmelisiniz. Antioksidan ve magnezyum barındırması ile hafızanıza olumlu katkıları bizzat gerçekleşmektedir.


 Listenin güçlü ortaklarından bir diğeri de ıspanaktır. Hafıza sıkıntısı çeken kişilerce bolca yenmesi tavsiye edilmektedir. İçerdiği folik asitle vücudunuza olumlu katkıları bulunmaktadır. Haberlerde sıkça okuduğumuz ve diyet yapan kişilerce sıkça tercih edilen yeşil çayın da hafızaya iyi geldiğini biliyor muydunuz?İçerdiği antioksidan ile vücuttaki tüm organlara olumlu katkıları bulunmaktadır. Birçok kişi tarafından yenilmeyen kereviz bitkisi de hafıza kuvvetlendirici özelliğe sahip olmaktadır. Rendelenmiş, yoğurtla karıştırılmış ve üzerinde bol cevizle yenilen bir kereviz yemeğinin faydası oldukça güçlüdür.Özellikle yorgun beyinlere önerilen bir yiyecek olmaktadır. Ülkemizde hemen hemen her yerde kolayca bulunabilen kuru üzüm de zihni kuvvetlendiren gıdalar arasında yer almaktadır. Kışın bolca yenilen nar veya içilen nar suyu da hafızanız için oldukça önem teşkil etmektedir. Güçlü antioksidan içeriği ile zihni güçlü hale getiren yeşil elmayı da unutmamak gerekmektedir. Bunun yan ısıra düzenli şekilde et ve havuç da oldukça önem teşkil etmektedir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları