Yeşilçam sinemasının her bir dönemine damga vuran, eşsiz karakterler ve bu karakterlerin hayat vermiş olduğu unutulmaz filmlerle dolu. Sizlere insanların hafızalarına ve kalplerinde yer edinmiş karakterleri derledik. Keyifli okumalar.

Adile Naşit- Hafize Ana

Image

‘’Türk sineması tarihinin en tonton insanın kimdir’’sorusunun cevabı hiç kuşku yok ki Adile Naşit olacaktır. Özellikle Hababam Sınıfı serisinde karşımıza Hafize Ana karakteri ile çıkan ünlü sanatçı bu filmde oynamış olduğu karakteri ile gönüllerde taht kurmuştur.

Münir Özkul- Mahmut Hoca

Image

Yeşilcam filmlerinin babacan, iyi kalpli insan karakteri ile gönüllerde ayrı bir yere sahip olan Münir Özkul’un Hababam Sınıfı filmlerindeki Mahmut Hoca karakterinin yeri bambaşkadır. Hababam Sınıfındaki tatlı sert karakteri izleyicinin her daim sempatisini kazanmayı başarmıştır.

Hulusi Kentmen- Komiser, Fabrikatör

Image

Yeşilçam’da Hulusi Kentmen ismini bilmeyenler bile, ‘’hani filmlerde bıyıklı ve çok tatlı bir komiser vardı’’ denildiğinde kim olduğunu çok iyi anlayacaktır. Hulusi Kentmen Türk sinemasında komiser, fabrikatör ve bahçıvan karakterlerine hayat vermiştir. Tüm bu oynamış olduğu filmlerdeki ortak yönü bağışlayıcı, iyi kalpli ve sempatik olması idi.

Sadri Alışık- Turist Ömer

Image

Türk Sinemasının içten, samimi, komik ve yürekli karakteri olan Turist Ömer karakteri en unutulmaz ve en eşsiz karakterleri arasında yerini almıştır. Turist Ömer’in kendine özgü selamı hiç akıllardan çıkmadı.

Şener Şen- Vecihi ve Badi Ekrem

Image

Şener Şen, Yeşilcam filmlerinin en başarılı ve bu sektöre en fazla katkıda bulunan oyuncularından biridir. Usta aktör hala oyunculuk kariyerine devam etmesi ile beraber hayatı boyunca bir çok farklı denebilecek karakteri canlandırmıştır. Bu karakterler arasında en bilinenleri Badi Ekrem ve Vecihi karakterleridir.

Kemal Sunal- Şaban

Image

Türk sinema tarihinde en samimi oyuncularından olan Kemal Sunal’ı Şaban karakteri ile tanımaktayız. Birçok filminde vermiş olduğu toplumsal mesajları hala zihnimizin bir köşesinde yer almaktadır.

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları