Binlerce yıl önce yaşamış olan insanlardan günümüze devasa binalar kaldı. Binalar o kadar genişti ki bilim insanları kimlerin, neden ve en önemlisi nasıl inşa edildiğine cevap bulmak için yüzyıllardır uğraşıyor. Sizler için nasıl yapıldığı hala gizemini koruyan yapıları derledik.

1-STONEHENGE-İNGİLTERE

Image

Yüzlerce kilometre uzakta bulunan taş ocağından bu ağır kayaların nasıl getirildiği bilinmiyor. Efsaneye göre taş kompleksi büyücü Merlin tarafından yaptırılmış. Yapının neden yapıldığı bilinmiyor. Gözlemevi olarak kullanıldığı veya sığınma evi olarak kullanıldığı tahmin edilmektedir.

2-BAALBEK / LÜBNAN

Image

Bu tapınak topluluğu bir şehrin kalıntılarının incisidir.Bilim insanlarının çözemediği yaklaşık 1000 ton ağırlındaki taş blokları nasıl taşıyıp bu yapıyı tamamladılar. Romalılar o dönemde bunu yapacak teknolojiye sahip değillerdi.

3-TİKAL / GUATEMALA

Image

Tikal, en büyük Maya yerleşimlerinden biridir. Yeşil bir ormanın içine gizlenmiş, içinde yapay göletler, top oyun alanları ve saraylar bulunuyor. İşlevleri arasında birçok teori bulunmaktadır. O dönemde böyle bir yapının nasıl inşa edildiği ise soru işareti.

4-PETRA / ÜRDÜN

Image

Petra, deniz seviyesinden 900 metre yükseklikteki kayalıklara inşa edilmiş. Bir tapınak ya da bir türbe olduğu tahmin ediliyor.Burada merak edilen ve çözülemeyen oymaların oraya nasıl yapıldığıdır. İskele kurulmadan böyle bir iş yaratmak o dönemin şartlarında imkansızdır.

5-TERRACOTTA ORDUSU / ÇİN

Image

Qin Shi Huang'ın mezarında 8000'den fazla Çinli savaşçı ve atların bulunmaktadır. Gelenekten bağımsız olarak vali ile birlikte gömülmüşlerdir. M.Ö. 200'den itibaren bu el yapımı ordu, en küçük ayrıntılarına kadar yapılmış ve her heykelin yüzü birbirlerinden farklıdır.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları