İlk olarak 1800’lerde buluşu gerçekleşen bisiklet, o zamanlardan beri başta Avrupa olmak üzere tüm dünya genelinde en yayın ve en benimsenen araçlardan biri haline geldi. Sizlere bisiklete binmenin ne kadar faydalı olduğunu belirten 10 sebebi açıklayacağız. Bol bisikletli günler dileği ile.

1-Bisiklet kullanımı, vücudunuzda bulunan bütün büyük kasları hareket geçirmekte ve düzenli çalışmalarını sağlamaktadır. Özellikle bacak kaslarını çalıştırmaya yardımcı olmasının yanında kol, sırt ve basen kaslarının da çalışmasını sağlamaktadır.

2-Bisiklet kullanma esnasında ‘’kardiyovasküler” spor yapmanızdan dolayı solunum kalp ve damar sistemlerinin daha sağlıklı olmasında önemli bir etkendir.

Image  

3-Bisiklet kullanırken daha fazla oranda oksijen alımını sağlamaktasınız.

Image

4-Düzenli olarak bisiklet kullanımında kasların güçlenmesi nedeni ile eklem ağrılarında azalma meydana gelir. Sırt ağrılarınızdan şikayet ediyorsanız bisiklet kullanarak bu ağrılara son verebilirsiniz.

5-Hava kirliliğine ve çevrenin kirlenmesine mani olursunuz.

6-Bisiklet kullanırken trafiğe takılmaksızın hem gitmek istediğiniz yere çok kısa zamanda ulaşırsınız hem de daha ekonomik bir ulaşım sağlamış olursunuz.

7-Stres atmanın en etkili yollarından biri bisiklet kullanmaktan geçer. Böylece stresten arınarak daha mutlu olursunuz.

Image

8-Bisiklete binmek uyku sorunlarının giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bisiklete binerek egzersiz yaptığınız zaman hem bedeniniz gevşer hem de çok rahat bir uyursunuz.

9-Düzenli olarak bisiklete binildiği zaman sindirim sisteminizçok daha iyi çalışır.

10-Bisiklet kullanmak bağışıklığınızı arttırmaktadır. Vücut direncinin artması demek daha az hasta olmanız anlamına gelmektedir.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları