Otomobil sektörünün en nadide parçaları olan klasik arabaların bazıları sınırlı sayıda üretilirken, bazıları da sadece birer tane üretildi. İşte aklınızı başınızdan alacak dünyadan çok nadir bulunan klasik araba modelleri. Bakalım hangisini beğeneceksiniz.

1-Packard Panther

Image

1954'te üretilen bu araba fabrikasyon üretime hiç girmedi.Yaklaşık 800.000 dolar karşılığında alınabilen araba tasarımsal açıdan, o çağdaki bir arabadan ne beklersiniz onu karşılıyor.

2-Mercedes Benz 300SL Gullwing

Image

Mercedes'in bu serisi, 1957'den 1963'e kadar üretimdeydi. Bir martının kanatlarını anımsatan gullwing kapılar aracı daha olağanüstü gösteriyor. Güzel restore edilmiş bir 300SL'nin maliyeti yaklaşık 1,5 milyon dolar.

3-Talbot Lago Grand Sport

Image

Bu güzel araba, Batman'ın gösterişli bir İngiliz olmasının ardındaki Batmobile'a benziyor. Bunlardan sadece on iki tane üretildi ve her biri yaklaşık 2,5 milyon dolara mal oldu.

4-1954 Oldsmobile F-88

Image

50’li yıllardan 250 beygir gücüne sahip bir mücevher niteliğinde F-88, F-18 savaş jeti ile karıştırılmamalı. Bu araçtan sadece dört tane üretildi ve günümüzün koleksiyoner pazarında doğal olarak 3.5 milyon dolara mal oldu.

5-Ferrari 250 GT Spyder

Image

Sadece bir tane yapılmış bir arabadan daha nadir bir otomobil ne olabilir diye düşünebilirsiniz. Oldukça kolay cevabı; sadece bir tane Ferrari 250 GT Spyder yapıldı ve maliyeti oldukça yüksek. Bu kırmızı güzel klasik aracın fiyatı 10 milyon dolar.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları