Dünya edebiyatının klasikleşmiş bazı romanlarında, yazım aşamasına dair bazı sıradışı ayrıntıların olması bu romanları daha çekici bir hal almasını sağlamakta. Sizlerle beraber yazım aşamasında sıradışı olan bu klasikleşmiş kitapları gelin hep beraber inceleyelim.

1-1969 senesinde yayınlanan Kayboluş adlı eserin yazarı Georges Perec, Fransızcada çok kullanılan sesli harfi olan ‘’e’’ harfini kullanmadan kitabını yazmıştır. Diğer yandan Türkçeye de çevrilen bu roman,çeviren kişi tarafından ‘’e’’ sesli harfi kullanılmamıştır.

Image

2-Klasikleşmiş eserler arasında yer alan Mark Twain imzalı Tom Sawyer’ın Maceraları adlı eser daktilo kullanılarak yazılan ilk eser olarak tarihe geçmiştir.

Image

3-Efsaneler arasında yerini alan ünlü polisiye romanı Sherlock serisinin yazarı Conan Doyle’ın asıl mesleği doktorluktu. Doyle, hem tıbbi çalışmalarından hem de doktorluk mesleğinden kazandığı para ile arzu etmiş olduğu maddi seviyeye bir türlü ulaşamamasından dolayı bir takım gereksinimlerini karşılamak amacı ile çeşitli türden yazılar kaleme aldı ve en sonunda dünyaca ünlü polisiye roman serisi Sherlock Holmes efsanesini yaratmış oldu.

Image

4-Klasikleşmiş romanlar arasında yer alan Savaş ve Barış romanın yazarı Tolstoy’un karısı bu eseri tam yedi defa el yazısı ile yazılmak sureti ile kopyalanarak çoğaltılmıştır.

Image

5-Suç ve Ceza romanının yazarı Dostoyevski, bu roman sonrasında yayın evi ile yapmış olduğu anlaşmaya bağlı kalmak için Kumarbaz adlı serini 25 gün gibi kısa bir sürede yazmıştır.

Image

6-Klasikleşmiş romanlar arasında yer Victor Hugo imzalı Sefiller, Fransız edebiyatının en uzun cümlesine sahip olarak dikkat çekmektedir. Kitapta söz edilen cümle 823 kelimeden oluşmakta ve kitabın üçüncü bölümünde üç sayfadan oluşmaktadır. 

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları