Hobilerin, kişisel gelişimde olduğu kadar zeka üzerinde de etkisi büyük. Bu durumu göz önüne alarak insan zekasına katkısı en çok olan hobileri sizler için derledik. Keyif dolu okumalar.

1-Müzik Ruhun Gıdası

Image

Müzik duygusu gelişmiş insanlar inanılmaz. O sebeple bu yazıyı bitirdikten sonra soluğu bir müzik mağazasında bulabilirsiniz, demedi demeyin. Müzikle uğraşmanın duygusal zekaya katkısı olduğu kadar, sayısal zekaya da katkıları oldukça büyük olmakta. 

2-Bol Bol Okumak

Image

İster dili ağır edebi yönü ağır basan bir roman olsun,isterseniz herhangi bir magazin dergisi hiç fark etmez; uzmanlar sistemli bir şekilde okumanın zekanın gelişiminde katkısının çok fazla olduğunu dile getirmektedir. Okumak stresi büyük oranda düşürüyor, bu sebeple kendinizi daha rahat ve daha iyi hissediyorsunuz. Bu da kristalize, duygusal ve akışkan zekanın gelişimini daha doğru orantılı gerçekleştiriyor.

3-Düzenli Spor Yapmak

Image

Sporun yalnızca vücudunuza faydası olduğunu düşünüyorsanız büyük yanılgı içerisinde olduğunuzu belirtmemiz gerek. Çünkü spor yapmak vücuda olduğu kadar beyindeki hücrelere de katkı sağlamaktadır. Haliyle bu hücreler doğrudan zekanızı olumlu yönde etkiliyor.

4-Lisan Öğrenmek

Image

Dil öğrenmek ciddi anlamda zeka gelişimini arttırıyor ve karmaşık olan zihniniz öğrendikçe açılıyor. Uzmanlar iki dil bilenlerin tek dil bilenlere göre daha başarılı olduklarını ve zihinsel aktivite gerektiren çalışmaları daha iyi yapabildiklerini dile getiriyor.

5-Beyni Çeşitli Aktivetelerle Çalıştırmak

Image

Puzzle, bulmaca, iskambil, sudoku, batak; aklınıza gelebilecek her türlü oyun nöroplastisitenizi artıyor. Bu kavram, beyninizdeki sinir yollarının tekrar şekillenmesini ve beynin kendi kendini farketme yeteneğini geliştirmesini ifade ediyor. Sinir hücreleri yeni yollarla etkinliğe girebildiğinde, bu durum nöroplastisiteyi daha da artırmaktadır.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları