Bazı ikizler vardır ki, yan yana geldiklerinde ikisini birbirinden hiçbir şekilde ayırt etmek mümkün değildir. Fakat bizim fark edemeyeceğimiz, onları birbirinden ayıran birçok özellikleri bulunabilir. Gerek biyolojik açıdan, gerekse duygusal açıdan birçok ayırt edici özellikleri bulunabilen ikizler hakkında az bilinenler yazımızın devamında yer almaktadır. Keyifli okumalar.

1-İkizler aynı parmak izlerine sahip değildir

Her ne kadar tıpa tıp aynı olmakla kendilerinden bahsedilse de, ikizler birbirlerinin klonları değil. Örneğin aynı parmak izlerini paylaşmazlar.

2-İkizlerin DNA yapıları büyük oranda benzerlik gösterebilir

İkizlerin DNA’ları %99.9 oranında birbirine benzemektedir.

3-İkiz olmak doğuştan itibaren en iyi arkadaşı seçmek gibidir.

Image

Elbette, katılmama ihtimali olan yüzlerce ikiz var, ancak çoğu zaman ikizlerin kendi aralarında inkar edilemeyecek özel bir bağları var.

4- İkizler sandığınız kadar birbiriyle rekabet halinde değildir

Image

İnsanlar sürekli ikizleri birbirleriyle karşılaştırdığından,ikizlerden birinin rekabetçi bir nitelik kazanacağını düşünür. Aslında genel anlamda durum bunun tam tersi. Bu tür karşılaştırmalar onları etkilemez.

5. Her ikiz farklı bir kişidir

Image

Muhtemelen aynı evde aynı insanlar tarafından yetiştirildikleri için birkaç ortak yönü vardır, ancak çıkarları çok az ve çok uzak olabilir.

6- İkizler, ikiz olmaktan gurur duyarlar.

Net bir şekilde tarifi olmasa da, ikiz olmaktan gurur duyanve bununla övünen çok sayıda insan var.

7- Büyük olan ikiz kardeş kendini daha üstün hisseder.

Image

Diğerinden birkaç saat, hatta birkaç dakika önce doğmuş ikizler, zamanlamaya bakılmaksızın büyük olduklarının farkındadır.

8- İkizi büyütmek iki farklı yaştaki çocuğa göre daha kolay olabilir.

Farklı yaştaki çocuklara göre, aynı yaşta olduklarını hesaba katarak birçok şeyde aileye kolaylık sağlayacağını düşünebiliriz. Kıyafet seçimi, aynı anda okula bırakmak, hatta ders dışı faaliyetlerinin aynı anda olması gibi kolaylıkları vardır. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları