Yere düşen yiyecekleri hemen almak koşulu ile tekrar yeme konusu insanların kafasında bir soru işareti. Acaba yere düşen yiyeceği alıp yiyebilir miyiz? Bu sorunun cevabını aramakta olan uzmanların bulduğu sonucu sizlerle paylaşıyoruz.

Yemek yemeyi bir tutku haline getiren insanların yemek yerken yere düşen yiyeceğe bakarken içleri gitmektedir. O kişi acaba yere düşen yiyeceği beş saniye içerisinde yerden alıp yese ne olur? En çok merak edilen bu sorunun cevabı: Elinde bulunan yiyeceği yere düşüren bir kişi eğer o yiyeceği beş saniye içerisinde alıp yerse o insana hiçbir şey olmaz. Rutgers Üniversitesi’nden bir araştırmacı grubu, daha önceleri yaptıkları araştırma sonucunda bu düşünceye karşı olduklarını belirtmişler ve yere düşen yiyeceğin üniversite tarafından yapılan araştırmada ise bakterilerin oluşması için gereken sürenin yarım saat olduğunu belirttiler.Diğer yandan eğer o anda yediğiniz yiyeceğin eğer katı ise (tost, kraker gibi) düşmesinin ardından geçen otuz dakika süresince yiyeceklerin güvende olduğunu bilmenizde fayda var.

Image    Image

Bu konuda bir şey hatırlatmakta fayda var: 30 dk. kuralı yapışkan ya da sulu yiyecekler için geçerli değildir. Bu tür besinler gerçekten beş saniye içerisinde bakterileri toplamaktadır. Buna bağlı olarak, yere düşen yiyeceklerin yerden alınıp tekrar yenmesi kişilerin kendi inisiyatiflerine bağlı bir durum. Yine de biz bu konuda bilimsel olarak bahsetmeyi uygun gördük.Belki de bu haberden sonra kurabiyenin yerken birden yere düşmesinin ardından bir nebze de olsa içiniz rahat edebilir.  

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları