Vücudumuzda yer alan toksinler zaman içerisinde yediğimiz yemeklerden ve çevremizdeki faktörlerin etkisi ile artış göstermektedir. Bunların yanına büyük şehirlerde yaşama ve stres te eklendiği zaman vücudumuzdan atmakta zorlandığımız toksinler zaman ile birlikte böbreklere ve karaciğer başta olmak üzere birçok organımıza zarar verme noktasına ulaşmaktadır

Bu sorunların neticesinde halsizlik yaşama, sindirimsistemlerinde meydana gelen rahatsızlıklar ve uyku problemleri gibi birçokistenmeyen sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. İşte bu toksinlerdenkurtulmak için ve sağlıklı yaşam için detoksuygulamalarına ihtiyaç bulunmaktadır.

Image

Yaza hazırlanma sadece zayıflamadan geçmez vücudumuza zararveren toksinlerden de kurtulmak gerekmektedir. Yalnız bu detoks uygulamalarınıyaparken hemen senelerce birikmiş olan toksinlerden kısa zamanda kurtulmayıbeklememek gerek. Detoks diyetinde amaç sağlıklı beslenerek toksinlerdenkurtulmaktır. Detoks diyetinde yapılacak olan uygulamalar hakkında bahsedecekolursak ilk olarak sigara alkol gibi alışkanlardan kurtulmak, doymuş yağoranına sahip yiyecekleri tüketmemek, organik besinleri, yeşillikleri, ıspanakgibi bol vitamin içeren sebzeleri, elma, anana, kivi gibi meyvelerin tüketimi, bolca  sıvı almak ve bitki çaylarının tüketimineağırlık vermek detoks diyetinin başlıca yöntemleri arasındadır.

Image

Detoks diyetinin 3 ila 7 gün arasında uygulanmasıvücudumuzda yer alan toksinlerin atılmasında yardımcı olacaktır. Özellikle kışaylarında az aktivite yapanların, beslenme alışkanlıkları olumsuz düzeyde olanlarınüç ya da dört gün bile olsa diyetisyen eşliğinde sağlıklı yaşam için detoksprogramlarını uygulamaları gerekmektedir.    

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları