Parfümünüz aslında sizin kişiliğinizdir. Bu yüzden parfüm alırken bu kuralları bilmenizde yarar var.

Doğru parfümü nasıl bulursunuz?

Image

Parfüm almanın en doğru zamanı sabah saatleridir. Çünkü bu süreçte insanların koku alma duygusu uyanıktır ve günlük hayatta kullanılan kokular henüz hava ile temas etmemektedir. Yalnızda üç kere koklamanın ardından burnumuz kokuları ayırt etmeden zorlanır. Koku duyusunu yeniden temizlemek için taze bir kahve iyi gelmektedir.

Parfüm nasıl ve ne zaman kullanılmalı?

Image

Parfüm sürmek için en ideal zaman duş sonrasında olduğubelirtilmektedir. Elimizin bileğine sürülen parfüm ovuşturulduğu zamanmolekülleri zarar görmesinden dolayı koku kimliğini kaybetmektedir. Bu yöntemide unutmamak gerek; kokuyu önce havaya sıkmak ve sonrasında oluşan kokubulutunun altında durmak

Parfümün en kalıcı olduğu bölgeler

Image

Kokunun kalıcı olmasını sağlamak için sürülmesi gereken en ideal yerler kol içleri, iki göğüs arası ve şakaklardır.

Parfümler nerede saklanmalı?

Image

Genel olarak parfümleri banyolarımızda saklamayı tercih ederiz. Ama bu durum parfümün ömrünü kısaltmaktadır. Nem olmayan, serin ve karanlık bir yerde saklamak en uygun yöntemdir.

Parfümün kalıcılığı ne kadardır?

Image

Bunun için genel kaide; parfümün alkol içeriği ne kadar fazla oranda ise kalıcılık da paralelinde o kadar uzun süreli olmaktadır. Eğer parfümün kokusu ve renginde bir değişme varsa o zaman parfümü atmaktan başka çare yoktur.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları