Hemen herkesin hayatında muhakkak ki uykuyla alakalı bir sorunu olmuştur. Peki bu sorunlara neden olan sebeplerden bahsedersek birçok madde sıralayabiliriz. Kaliteli bir uyku uyunduğu zaman başlanılan günde o derecede kaliteli olmaktadır. Uykusuzluk sonrasında geçirilen günden elde edilen verimde o denli az olmaktadır. Günlük aktivitelerimizi de son derece etkileyen uykusuzluğun nedenlerinden bahsetmeye başlamak gerekirse ilk sırayı oda sıcaklığı almaktadır.

Uzmanların açıklamalarına göre uykuya daha çabuk dalabilmek için hava sıcaklığının on dört ve on sekiz arasında olması büyük avantaj sağlamaktadır. Rahat bir uyku için yatak ve yastıklarında vücut tipinize ve uyuma pozisyonunuza göre en rahat ve uygun olanını seçmeniz gerekmektedir.Boyun boşluğunuzu dolduran yastıkları ya da daha ince yastıkların hangisi size uygunsa onu tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra haftada bir kez nevresim takımınızı değiştirmeyi unutmamalısınız.

Image            Image

Teknolojik aletlerle yatağa yattıktan sonra da devam etmek uykuya en çok zarar veren maddelerin başında gelmektedir. Eğer yatakta teknolojik aletleri kullanmaktan vazgeçemiyorsanız, telefonların gece modu özelliğini açarak kullanabilirsiniz. Gözleri daha az yoran bir ışık sistemine sahiptir bu özellik. Bir diğer en çok yapılan yanlışlardan bir tanesi de yatağa yatmadan önce en az altı saat önceden kafein alımını durdurmuş olmalısınız. Kafein uykuya dalışı oldukça yavaşlatmaktadır. Özellikle bazı ilaçlar kullanılırken alınan kafein ise durumu daha da zor duruma sokmaktadır. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları