Türkiye'de yer alan ve mitolojik hikayeleriyle ünlü yerli seyahat noktalarını sizler için derledik. Tatil denilince ilk olarak deniz, kum ve güneşin aklımıza geldiğini düşünürsek mitolojik hikayeler barındıran antik yerleri görmekte gerekiyor.

Assos Antik Kenti, Çanakkale

assos1

Mitolojik hikayeleriyle ünlü yerli seyahat noktaları dendiğinde akla ilk gelen yerlerden bir tanesidir Assos antik kenti. Behramkale'de bulunan Assos'ta yerleşim, antik çağlara kadar dayanıyor. Athena Tapınağı Assos'taki en ünlü tapınaklardan bir tanesini oluşturuyor. Ayrıca Behramkale köyünün daha aşağı taraflarında yer alan Assos Limanı yine ilk çağlardan beri günümüze ulaşan limanlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Yunan mitolojisinde bilgelik, zeka, strateji tanrıçası olarak bilinen Athena'nın eski çağlarda Assos antik kentinden yaşadığına inanılır.

2. Bergama Antik Kenti, İzmir

bergama

İzmir'e 100 kilometre uzaklıkta olan Bergama antik kenti de listede ikinci sırada yer alıyor. Özellikle içinde barındırdığı mitolojik ve tarihi unsurlarla, tatilde gezip görmeyi ve öğrenmeyi seven kişiler için büyüleyici bir yer olarak karşımıza çıkıyor. En eski yerleşim yerlerinden bir tanesi olan Bergama antik kentinde Orta Çağ dönemine ait krallık kurulduğuna inanılıyor. Eski çağlarda özellikle bilim ve tıp konusunda çok gelişmiş olan Bergama günümüzde de bu ilerleyişini sürdürüyor. Helenistik dönemlerde oluşturulan Dionysos Tapınağı kentin en çok görülen yerlerinden bir tanesidir.

3. Priene Antik Kenti, Aydın

priene

Aydın'ın Söke ilçesinde bulunan Priene Antik Kenti de mitolojik hikayeleriyle ünlü yerli seyahat noktalarından bir tanesini oluşturuyor. Yunan mitolojisinde tarımın, bereketin ve anneliğin simgesi olan Demeter'in geçmiş zamanlarda Priene antik kentinde yaşadığına inanıldığından kentte Demeter Tapınağı bulunuyor. Ayrıca Athena'nın da orada yaşadığı söylendiğinden, ruhunun yaşatılabilmesi için altından bir heykeli bulunmaktadır. Yunan mitolojisinde Priene antik kentinin kutsal olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle kent çok yüksek bir kayanın üzerine inşa edilmiştir.

4. Didim, Aydın

didim

Didim şehri, Yunan mitolojisinde kendisine bakanı taşa çeviren ve saçlarının tümünün yılanla kaplı olduğu söylenen Medusa'nın temsilcilerinden bir tanesidir. Ayrıca yine Yunan mitolojisinde müziğin, güneşin, sanatın ve estetiğin tanrısı olarak bilinen Apollon'un Didim'de yaşadığına inanıldığından kentte Apollon Tapınağı da bulunmaktadır. Ayrıca Apollon Tapınağı'na giden kişiler önce tapınaktaki suyla kendilerini arındırıp daha sonra tapınağa girerlermiş. Çünkü eski çağlarda tapınaktaki suyla arınmadan tapınağa girilirse o kişilerin lanetleneceği düşünülürmüş.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları