Günümüzde insanlar gerek işlerinden dolayı gerekse sosyal hayatlarından dolayı fazlaca stres altında bulunmaktadır. Aslına bakılırsa herkesin az bir miktarda da olsa strese ihtiyacı vardır. Çünkü bu düşük seviyedeki stres bizleri iş hayatımızda ve özel hayatımızda hedeflerimize ulaşabilmemiz için büyük bir motive kaynağıdır. Ancak insanlar genellikle bunu istedikleri seviyede tutamamaktadırlar

Bu durum zihinsel ve ruhsal sorunlara bunlara bağlı olarakda fiziksel hastalıklara zemin hazırlamaktadır. İnsan doğası gereği stresi sıfıra indirmenin imkansız olduğundan, onu zararsız olacağı bir seviyede tutmanın yollarını keşfetmelidir.

Image

Stresle başa çıkabilmek için önce ona neden olan sebepleri öğrenmek gerekmektedir. Genellikle günlük yaşantımızda karşılaştığımız sıkışmış trafik, ödeme zamanı gelmiş taksit ve borçlar, yeni ve alışık olunmayan ortamlara girmek bunlardan sadece bir kaçıdır. Plansız programsız bir hayat biçiminden dolayı zamanı gerektiği gibi kullanamamak başka bir deyişle bugünün işini yarına bırakmak aşırı stresin başlıca sebeplerinden biridir. Gereğinden fazla stres altında kalma beraberinde beslenme sorunu, sinirlilik, kötü alışkanlar edinme, mutsuzluk ve motivasyon kaybı gibi yaşantımızı olumsuz yönde etkileyen birçok sonuç getirir.Yapılan çalışmalar neticesinde sürekli stresli bir ruh halinin vücudun savunma sistemi olan bağışıklığı çökerttiği ve çeşitli hastalıklara yakalanma riskini artırdığı görülmektedir.

Image

Tüm bu olumsuzluklar göz önünde bulundurularak herkes aşırı stresle mücadele etmenin yollarını bulmalıdır. Bu yollardan bazıları düzenli spor yapmak, uyku saatlerini bir düzene oturtmak, sağlıklı beslenmeye özen göstermek, yapması mutlu eden bir hobi veya meşguliyet edinmek şeklindedir. Kendi kendine çözüm üretemeyenler ise ilgili uzmanlara danışıp mutlaka bu konuda yardım almalılardır.        

Image   Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları