90 larda çocuk olmak, Yonca Evcimik dinleyerek büyümekti. Aboneydik Yonca`ya. Tarkan`a hastaydık. Yakalarsak öperdik. Yeni nesilin Justin Biber`i bizi bizden alıyor.


1- Kirlenmek güzeldir olgusu, 90`lıların sokakta gece yarılarına kadar oyun oynaması ile bütünleşirdi. Yeni nesil çocukları kirlenmiyorlar bile. Ellerinde tablet okul arkadaşı ile online oyun oynuyor.

  2- Teknolojik olarak daha uzaktan kumanda yoktu ve evin en küçüğü kumanda olurdu. Baba çevir der, o dümeye basardı. Şimdi yeni neslin cep telefonu bile kumanda oluyor. Baba bile TV izliyemiyor. Çocuk ona fırsat verirsse belki izleyebilir.

  3- 90`ların çocukları her işini kendi yapardı. Yatağını toplar, anneye yardım ederdi. Yeni nesil ise ev içinde, whatsapp`tan annesine yazarak su istiyor. Birde acayip tembeller. Yerlerinden kaldıramıyorsun.  

4- 90`ların çocuklarının bilgisayarı var ise çok azında vardı. Oda çok büyük, yavaş açılan, açılınca sevinen çocuklardı. 3.5 inç çift yönlü dediğimiz 1.44 MB disklerde bilgi depolanırdı. Bugün ise 8GB, den 32 GB mini micro SD kartlar var. Bunlar 5555 adet disklere eşit depolama alanı sunuyor.

5- 90`ların gençleri, sosyal medya olarak minik notlardan faydalanırdı. Birbirlerine çaktırmadan “senden hoşlanıyorum” yazan minik notlar yıllarca saklanırdı. Bugün maşallah İnstagram`da boy boy fotoğraflar, altına imalı yorumlar, facebookta paylaşımlar, online mı değil mi kontrol etmeler gibi birçok alandan sosyal medyayı kullanıbiliyorlar. 

90`lar çok güzeldi. Niye mi? Çünkü çocuklar, çocuklar gibi şendi ve çok eğleniyorlardı. Teknoloji çok ileri olmasa da arkadaşlıklar, dostluklar çok kuvvetliydi. Yeni nesil için arkadaşlık bir iki kişiden ibaret. Diğer arkadaşlık sistemleri ise takipçilerden, sosyal medya ile birbirini tanımayan arkadaşlıklar kuruluyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları