Küreselleşen günümüz dünyasında çoğu ülke daha fazla yatırım veya turist çekebilmek için kendilerini olabildiğince dışarıya açarak tanıtım yapmaktadır. Kuzey Kore çoğu ülkenin aksine bir tutum sergilemektedir. Yurtdışından gelecek olan turistlere yıllık belli bir kontenjan koyması bunu açık bir şekilde gösteren detaylardan sadece birisidir.

2. Dünya Savaşı sonuna kadar tek bir ülke olan Kore, Japonya’nın çekilmesi ile birlikte ikiye bölünmüştür. Bu bölünmede etkin rol oynayan durum ise Sovyetler Birliği’nin kuzeyden, ABD’nin de güneyden ülkeye girerek kendi yönetim anlayışlarını bulundukları bölgeye benimsetmeleridir.1948 yılında kurulan ülkenin resmi adı Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’dir. Ve kurulduğu tarihten itibaren 3 nesildir aynı aile tarafından yönetilmektedir.Kuzey Kore dünya üzerindeki devletlerden askeri alandaki harcamalarıyla da ayrılmaktadır. Milli sermayelerinin yaklaşık dörtte birlik bölümünü askeri harcamalara ayırmışlardır. Ülkede bulunan yaklaşık 1 milyon aktif askerin yanısıra 4 milyon yedek asker sayısı,yapılan harcamaları kanıtlar niteliktedir.

Image  Image

Ülkenin dış unsurlara kapalı olması, ülke hakkında edinilebilecek objektif bilgileri de kısıtlamaktadır. Bu durumdan kaynaklı olarak özellikle internet mecrasında insanların ilgisini çekmek adına Kuzey Kore hakkında bilgi bulunmaktadır. Bunlar arasında yanlış bilgiler olduğu kadar doğru bilgiler de vardır. Ülkeye giden turistlere özel olarak tahsis edilen rehberler bulunmaktadır. Turistler sadece bu rehberlerin kendileri için hazırladığı programa uyarak gezilerine yapabilmektedir. Bunun yanında izinsiz olarak özellikle askerlerin fotoğrafını çekmek yasaktır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları