Dünyanın 7 harikasından biri olarak günümüze kadar gelebilen en sağlam yapılardır. Pramitleri sırları, inşaatı ve birçok gizemi içinde barındıran nadir eserlerdendir.

İnşaatı yapılan üç ayrı piramit türü; Gize- Mikerinos, Kefren ve Keops Piramiti`dir.Gize platosunda yapılmış en büyük piramit Keops`tur. 20 yılda 2.5 ton ağırlığında 2 300 000 adet kireç taşı bir araya getirilerek, her biri için 150 metre kaldırılarak yapılmıştır. Toplamda 5.5 tonluk taşların iki buçuk dakikada bir yerleştirilmesi bugün bile çok zor ve teknolojik imkanlar isterken, o gün şartlarında nasıl inşaat edildiği büyük bir gizemin varlığını işaret ediyor.Ayrıca iç yapısında odalar ve mahzenler de büyük bir incelik ve matematik sisteminde düzenlenmiş.  51° 51’ 14”eğimle dizilen kreç taşlarının 0.00001`lik bir sapma bile taşların oturmamasına yol açacaktı fakat o kadar muntazam bir dizim ve eğim matematiği ile taşlar birbiri ile uyumlu ve tam bir eşitlikte birleşiyorlar. Kusursuz denecek bir mimarlık ve deha örneğidir.    

Image                                                                                        

 

İki aşamada inşa edilen piramidin ilk kısmını, piramidin inşası diğer kısmını, kral odasının inşasıdır. Kral odası için gerekli 43 metre tabandan yukarıya doğru olup, dışarıya açılan havalandırma sistemi ile tavanda 60 tonu geçen bloklar kullanılmıştır. 15 tonluk taşların taşınmasından yerleştirilmesine kadar,insanlığın mucizesi olarak değerlendiren harika bir tapıdır. Kral odasına giden geniş koridor ise büyük bir gizemdir. Terazi sistemi le kaldıraç yapan ve bu mekanizma ile piramidi tamamlamak yine de akıllarda soru işaretlerini gidermemektedir. Taşları istenilen yükseklikte kaldırmak için işte terazi mekanizmasını kuran 10 kişilik insan grupları, piramit köşelerindeki tünellerden taş blokları çekiyorlardı.               

Image               

İşte Gizemleri ile Piramitler               

 Image     

Keops Piramidi`nin matematik oranı, taban alanı ile dünyanın yarı çapı üzerine yerleştirilmesi ile yüksekliği de kutup noktasına denk gelme oranları kusursuz bir matematik ve düşüne olmasıdır. Yine taban çevresinin, yüksekliğinin iki katına bölünmesi ile pi (pi=3,1416) sayısına eşittir. Üçgen biçiminde dört yüzeyin toplam alanı,yüksekliğinin karesine eşittir. Keops Piramidi kutup noktasına uzaklığı ile dünyanın merkezine olan uzaklığı eşittir. Bunların dışında paralel ve meridyenler ile hesaplanmış birçok sır ve gizem insanlığa hayret verici özellikleridir.             

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları