İç Anadolu bölgesinin yüzey alanı en geniş ili olan Konya 31 ilçesi ve bu ilçelere bağlı köy ve kasabasıyla kendine ait bir kültür barındırmaya devam ediyor. Her geçen gün teknik ve kültürel olarak gelişen Konya içerisinde barındırdığı 3 önemli nokta ile ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Peki bu 3 nokta nelerdir, nerelerdedir bir göz atalım.

Konya ya kadar gelip de Mevlana kültürünün ve ney seslerinin yankılandığı Mevlana türbesine gelmezseniz olmaz. Mevlana müzesini gezmek ve orada mevcut bulunan mistik havayı solumak size yeterince iyi gelecektir.Mevlana dokusunun oluşturduğu buraya mutlaka gelmelisiniz. Sırada ise yine Selçuklu Medeniyet Müzesi var. Tarihi oluşum ve dokuları seviyorsanız ve ilginiz varsa Selçuklu medeniyetinin tarihi ve kültürel kalıntılarını taşıyan bu müzeyi görmelisiniz. Son tavsiyemiz ise Karatay Medresesi olsun. İçerisinde Selçuklu dönemine ait çini ve seramik tabakların bulunduğu bu tarihi yapıt yine tarih severlerin uğraması gereken mimarilerden bir tanesi. Birçok Anadolu kültürüne ev sahipliği yapan Konya da gezilecek yerler bununla sınırlı değil. Alaeddintepesi ve Alaeddin Cami, Konya Arkeoloji müzesi, Konya Etnografya Müzesi,İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, 2. Kılıçarslan Köşkü ve Selçuklu Medeniyet Müzesi gibi birçok alan karşınıza çıkmakta. 

Image   Image

Aslında Konya sadece bu kadarla sınırlı değil. Yüz ölçümü büyük olan bu şehrin tam 31 ilçesi ve bu ilçelerinin de yine kendine ait gezilecek yerleri mevcut.

      Image  

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları