8 Mart dünya kadınlar gününü geride bıraktık. Etkilerinin her zaman devam etmesinden ve kadına verilen değerin bir günle sınırlı kalmamasından yana olarak, meslekler ve kadınlar hakkında kısa bir yazı hazırladık. Elinin hamuru ile bu işlere karışmasınlar diyenlere inat, elimizin hamuru, düşüncelerimizin narinliği ile karışıyoruz o uygun değil dediğiniz işlere.

Örneğin mühendislik. Birkaç- ki bir elin parmağını geçmez-mühendislik dışında bayana uygun bir meslek olmadığını düşünen bir kesim ilekarşılaşmak oldukça olağan maalesef. Fakat analitik düşünmenin esas alındığımühendislik, birçok kadının gönül rahatlığı ile seçebileceği bir meslek.Elbette her insan bu alanda başarılı olamaz. Fakat bu alanda erkeklerinbaşarılı olamama oranı ile kadınların başarılı olamama oranı gibi saçma biristatistik geliştirilmesi gereksiz. Bu olay cinsiyet meselesi değildir.

Image   Image

Senyapamazsın, bu işe karışmamalısın, senin işin değil gibi cümleler ile başlayankonuşmalar, normalde o kişinin başarılı olacağı bir alanın önüne ön yargılarile bir paravan örmekten başka bir şey değildir. Astronot denildiğinde aklagelen bir erkek figürüdür. İçten içe akıllarda bir “uzayda kadının ne işi var?”Sorusu dolaşır. Kadının yeryüzünde de gökyüzünde de işi vardır. Bundan daönemlisi kadının her alanda hakkı vardır.

Image

Kadın narin işlerde çalışmalı, sert olması yada güç göstermesi gereken konularda geri planda kalmalı sanısı, ispatlananbirçok kadın başarısı görüldüğü halde nasıl kırılmıyor insan şaşırıyor doğrusu…

               

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları