Hepimiz dünya hayatının karmaşasından, gürültüsünden o kadar yorulduk ki bazen bu soruna çözüm aramak bile koca bir işkence haline geldi. Stres durumlarında yaşadığımız birkaç dakikalık gerilimler hem bedensel hem de zihinsel olarak o kadar yıpratıyor ki bizi. Şimdi sizlere vereceğim bu yöntemi dikkatlice okuyun o zaman.

Bulunduğumuz zaman diliminde yaşadığımız stres bazı gelgitlere sebep oluyor ve bedensel olarak gerilmemize bulunduğumuz duygu karmaşasının içerisinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bence ilk yapmamız gereken alabildiğinizce derin bir nefes almak ve kendinize ‘sakin olmalıyım ‘ gibi bir cümle kurmak olsun. İkincil olarak en sevdiğiniz hatta aşığı olduğunuz melodileri açmak ve gözlerinizi kapayarak bu sesleri dinlemek olsun. Rahatlamak için ılık bir duş alabilir, bir bitki çayı ile destek olabilirsiniz. Üzerinizden gerginliği atamamak çoğu zaman konuşamamak dan ya da söylemek istediklerinizi söyleyemediğiniz zamanlarda gerçekleşir. Bu durum da kendinizi ağlamak için teşvik etmelisiniz. Akan gözyaşlarınız sizin mutluluk hormonlarınızı harekete geçirecek ve daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Ağlamak dan sakın çekinmeyin ya da ağlamanın yarar sağlamayacağını düşünmeyin. Ağladıktan sonra kendiniz daha da rahatlamış olacak ve hayatınızın kalan kısımların da daha net ve doğru kararlar verecek bir duruma geleceksiniz.

Image    Image

Aslında gerginliğinizi üzerinizden alacak en kutsal yöntem hunharca ağlamak ve sonrasın da kendinizi iyi hissetmek mutlu olmak. Bu hepimiz için geçerli bir yöntem.

Image   

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları