Evet, üniversite yeni dünya ve yeni hayallerin de başlangıcı biraz da...
Üniversiteye yeni başlayanlara altın değerinde tavsiyeler.

1. Dikkat çekmeden önce, etrafı bir müddet süzün, sonra olumsuz dahi olsa dikkat çekin. Emin olun ki, bu hiç dikkat çekmemekten daha iyidir.

Dikkat çekmeden önce, etrafı bir müddet süzün, sonra olumsuz dahi olsa dikkat çekin. Emin olun ki, bu hiç dikkat çekmemekten daha iyidir.

2. Enerjinizi bir anda tüketmeyin, alternatifleri yavaş yavaş değerlendirin. Bu çevrenizdeki kişileri, hem daha dikkatli bir seçimden geçirmenizi sağlayacaktır.

Enerjinizi bir anda tüketmeyin, alternatifleri yavaş yavaş değerlendirin. Bu çevrenizdeki kişileri, hem daha dikkatli bir seçimden geçirmenizi sağlayacaktır.

3. İnsanları, baştan ayrıştırmayın. Hepsini ayrı ayrı, tanımadan onların hakkında yargıya varmayın.

İnsanları, baştan ayrıştırmayın. Hepsini ayrı ayrı, tanımadan onların hakkında yargıya varmayın.

4. Kayıt olduğunuz üniversite bünyesinde, yapılmakta olan kültür ve sanat etkinliklerinden en az birine dahil olun. Okulun başlarında yapılan kulüp toplantıları bunun için, biçilmiş birer kaftan.

Kayıt olduğunuz üniversite bünyesinde, yapılmakta olan kültür ve sanat etkinliklerinden en az birine dahil olun. Okulun başlarında yapılan kulüp toplantıları bunun için, biçilmiş birer kaftan.

5. Evet, özgürlük güzel ve merak duyduğunuz hatta hayal ettiğiniz bir şey, ancak bu durumu da kontrol altında tutmanız gerekli.

Evet, özgürlük güzel ve merak duyduğunuz hatta hayal ettiğiniz bir şey, ancak bu durumu da kontrol altında tutmanız gerekli.

6. Derslerinize önem verin, önem verdiğiniz belli edin, ama asla temel amacınız ders olmasın.

Derslerinize önem verin, önem verdiğiniz belli edin, ama asla temel amacınız ders olmasın.

7. Kız arkadaşlarınıza da, birey gözüyle bakın, onları sevgili olacak ya da olmayacak kategorisine ayırmayın. Kızlarla da, arkadaş olmaktan çekinmeyin.

Kız arkadaşlarınıza da, birey gözüyle bakın, onları sevgili olacak ya da olmayacak kategorisine ayırmayın. Kızlarla da, arkadaş olmaktan çekinmeyin.

8. En az bir spor dalı ile mümkün ise üniversite bünyesinde, mümkün değil ise de, üniversite dışında olmak üzere profesyonel olarak ilgilenin. Bu sizi, hem diğer insanların gözünde daha popüler, hem de daha olgun gösterecektir.

En az bir spor dalı ile mümkün ise üniversite bünyesinde, mümkün değil ise de, üniversite dışında olmak üzere profesyonel olarak ilgilenin. Bu sizi, hem diğer insanların gözünde daha popüler, hem de daha olgun gösterecektir.

9. Arkadaş çevrenizle yapacağınız sosyal aktivitelerin planlayıcısı siz olun. Başka kimselerin yapmış olduğu aktivitelerde de, otorite bir konuma gelmeye çabalayın.

Arkadaş çevrenizle yapacağınız sosyal aktivitelerin planlayıcısı siz olun. Başka kimselerin yapmış olduğu aktivitelerde de, otorite bir konuma gelmeye çabalayın.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları