Buz banyosu yapmanın mucizesini anlatınca yazdıklarımıza inanmanız zor gelebilir. Özellikle bayanlar açısından önemli sorunlardan biri olan selülitlerden, kırışıklıklara, tansiyon rahatsızlığından kolestrol’e kadar çok sayıda faydası bulunan buz banyosu insan vücudunun sağlığı açısından bulunmaz bir nimet olmakta. Kısaca vücuda tam bir sağlık aşılaması yaptığını söylemek yalan olmayacaktır.


Image

Yapılan bir araştırma sonucunda cilt sarkmalarının önünegeçtiği açıklanırken, buz banyosu yapmanın damarları küçülterek ve kasarakselülit oluşmasını ortadan kaldırdığı belirlenmiştir. İngiliz yayın organı DailyMail’inhaberine göre İngiltere’de yaygın olarak uygulanmakta olan buz banyosusayesinde, dört hafta boyunca düzenli olarak yapıldığı zaman ciltte kalıcıolarak olumlu etkiler bıraktığı tespit edilmiştir. Uygulanan buz tedavisisayesinde eklem ve romantizmal ağrılar ile şişlikler azalmaktadır. Başağrısının olduğu bölgeye bir poşete buz doldurarak uygulandığı zaman ağrıyıazaltmaya yardımcı olmaktadır. Diş ağrınız olduğu zaman ise yanağınıza aynışekilde uygulayabilirsiniz. Soğuk, hassas olan sinirleri uyuşturmakta ve ağrıyıazaltmaktadır.

Image             Image

Diğer taraftan Amerika Uzay ve Havacılık Dairesi NASAtarafından yapılan araştırmalara göre de on iki hafta boyunca düzenli olarakyapılan buz banyosunun, vücudun soğuklara karşı adapte olmasını, tansiyon vekolesterolün düşmesini sağladığı ortaya çıkmıştır. Buz banyosu yapmanın başkaolumlu bir etkisi de libidoyu arttırmasıdır. Görünen o ki buz banyosu yapmak sadece güzelleştirmeye yardımcı olmuyorönemli rahatsızlıklara karşı da vücudun siper almasına yardımcı oluyor.  


 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları