Son yılların en çok uygulanan diyet programlarından biri olan ve İsveç denilince aklımıza ilk olarak gelen İsveç diyeti iki haftada yedi ila yirmi kilo arasında kilo verilmesine imkan sağlamaktadır. Dahası da İsveç diyetinin en önemli özelliği metabolizma sistemini tamamen değiştirmesinden dolayı tam iki yıl boyunca tekrardan kilo alınmamasıdır.

Amerikan Kalp Vakfı kendilerine kilo vermek için gelenhastalarına İsveç diyetini önermektedir. Diğer yandan bu diyeti 35 yaş üstü vesağlık sorunları olanlara Amerikan Kalp Vakfı yapmamaları konusunda uyarmaktadır.

Image

Son zamanların en çok rağbet edilen diyet programlarındanbiri olan İsveç diyeti üç günde tam olarak 4.5 kilo vermenize yardımcı olmanınyanında üçüncü günün sonunda bırakılması gerekmekte ve tekrardan yapmakistenirse en azından bir hafta ara verilmesi gerekmektedir. İsveç diyetinin uygulanması esnasındabelirtilen listeden yer alan şeylerin haricinde kahve, çay ve meşrubatların tüketilmemesive çaya ya da kahveye kesin olarak belirtilen durumların dışında ek bir katkımaddesi konulmaması şarttır. Diğer yandan tuz ve belirtilen şeylerin haricindeşeker kullanılmaması, yeşil salata yaparken mutlaka zeytinyağı ve limonkoyulması ve ölçüsü belirtilmemiş besinlerin genel olarak bir porsiyon olarakhesaplanması gerekmektedir. Bu diyeti yaparken günde en az iki litre sutüketilmeli ve 13 günden fazla bu diyeti yapmamak önemlidir. İsveç diyetini üçaydan kısa zaman içerisinde uygulanması tavsiye edilmemektedir. Bu diyetesnasında öğle ve akşam yemeklerinde yenen gıdaları yer değiştirme olanağınasahipsiniz.

Image

İsveç diyetinde bazı tavsiyelerde bulunmak gerekirse; listedeyer alan brokoliyi bulamaz iseniz karnabahar kullanabilirsiniz. Kolesterolüyüksek olanlar yumurtanın akını tüketebilirler. İsveç diyeti eğer yapan açısından ağır gelirse altıncı günde kesip üç ay sonra altı gün daha uygulanabilir. Son olarak da, ölçüsü ve miktarıbelirtilmemiş yiyecekleri abartmamak koşulu ile istenildiği kadar yeme şansınasahip olmaktasınız.  

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları