Sıcak yaz günlerinde ter kokusu ve koltuk altı ıslanmaları hepimizin canını sıkıyor. Peki koltuk altında oluşan kokudan ve ıslaklıktan kurtulmanın bir yolu var mı? Koltuk altı terlemesi ve buna bağlı olarak kıyafetlere geçen ıslaklık yaz aylarında hemen herkesin şikayetçi olduğu durumlardan biridir. Bunaltıcı yaz sıcaklarında alacağınız bazı önlemler ile koltuk altınızı daha uzun süre kuru tutabilirsiniz. İşte detaylar.

1-Mineralli Deodorant Kullanmak

Image

Doğal, ıslaklık emici mineral içeren deodorant kullanarak cildinizin nefes almasını sağlayabilirsiniz. Bu tip kozmetik ürünler koltuk altınızı daha uzun süre ferah ve kuru tutmaya yardımcı olmaktadır.

2-Talk Pudrası Kullanmak

Image

Islaklık emici özelliğiyle talk pudrasından faydalanabilirsiniz. Evden çıkmadan koltuk altınıza bebek pudrası sürerek terlemeyi büyük oranda azaltabilirsiniz. Bu yöntemle koltuk altınız daha uzun süre kuru durur ve terin kıyafetinize geçmesini geciktirir.

3-Bol ve Pamuklu Kumaşları Tercih Etmek

Yazın giyilen kıyafetler de konusunda da dikkatli olunması gerekir. Örneğin sentetik türü kıyafetler terlemeyi daha fazla artırır. Bunun dışında kıyafet seçimi yaparken vücudunuzu tamamen saran hava almasını önleyen stiller yerine biraz bol ve pamuklu kumaşlar tercih edebilirsiniz.

4-Diğer Çözümler

Koltuk altında oluşan tüyler de koku sorunu yaratan etkenler arasında yer alıyor. Özellikle yaz aylarında tüylerinizi sık sık almaya özen gösterin. Kahve ve alkolden ise uzak durmaya çalışın. Ter kokusunu engellemek için bir çorba kaşığı dolusu zeytin yaprağını bir çay bardağı suda demleyip içmeyi de deneyebilirsiniz. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları