En temel gereksinimlerimizden biri ve en etkili dinlenme aracımız olan uyku, bedensel işlevlerin kusursuz çalışabilmesi için hayati önem taşı. Fakat günlük hayatın stresi, depresyon, antidepresan türü ilaçlar, ışık, yüksek ses, kafein, zihnin sürekli çalışması gibi birçok etken sebebiyle uyumak bazen tam bir kâbusa dönüşebiliyor. İşte böylesi zamanlarda imdadınıza yetişecek pratik ipuçları…


 Egzersiz yapın!

Image

Gün içerisinde birkaç dakikanızı ayırarak yapacağınız küçük egzersizler, akşam daha rahat uykuya dalmanızı hızlandıracaktır. 

Bir Şeyler Atıştırın

Image

Yatağınıza girmeden hemen önce yiyeceğiniz kuru yemiş, bal,süt gibi hafif atıştırmalıklar içerdikleri bileşimlerle daha hızlı uyumanıza yardımcı olacaktır.

Kitap okuyun!

Image

Günlük hayatınızın yorucu temposunu ve heyecanını yatıştırmak için en sevdiğiniz kitabı elinize alın. Bir süre sonra daha sakin ve güzel bir uykuya hazır hissedeceksiniz.

Kahveden uzak durun!

Image

Özellikle öğleden sonra kahveden uzak durmak yararınıza olacaktır. Çünkü kafein merkezi sinir sisteminize etki eder. Bu da uykunuzun açılmasına sebep olabilir. Kahveye alternatif olarak sakinleştirici özelliği olan bitki çaylarını deneyebilirsiniz.

Stresten kaçının!

Image

Sürekli tedirgin ve endişeli olmak uykunuzu kaçırır. Günlük işlerinizin arasında sizi stresten uzak tutacak küçük yollar keşfedin ve düzenli bir şekilde uygulayın. Göreceksiniz, zihniniz geceleri daha durgun olacak.

Akşam yemeğinizi geciktirmeyin!

Image

Akşam yemeğinizi erkenden yiyin. Çünkü dolu bir mideyle yatağa girmek sizi rahatsız edecektir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları