Yeşil sahalarda işin en zor kısmını üstlenen öyle sanıldığı gibi forvet oyuncuları değil, kalecilerdir. O kaleden gol geçmemesi ve rakip takımı sevindirmemek için filelerin önünde adeta devleşirler. İşte futbol tarihine damga vuran 10 efsane kaleci.

Dino ZOFF

yali-spor-dino-zoff-kaleci

Futbol dünyasının en yaşlı Dünya Kupası Şampiyonu milli takım kalecisi olarak tarihe geçen Dino Zoff 1193 dakika gol yememe rekorunu da elinde tutuyor!

Gianluigi BUFFON

yali-spor-gianluigi-buffon-kaleci

Küme düşen takımına sırtını çevirmeyerek milyonların kalbini kazanan Gianluigi Buffon bizim de gönlümüzde ayrı bir yere sahip!

Gordon BANKS

yali-spor-gordon-banks-kaleci

Pele’nin attığı kafa vuruşunu kurtaran kaleci! Tarihe “Yüzyılın Kurtarışı” olarak geçen bu kurtarışın sahibi Gordon Banks, seyirci olduğu tribünden takımlardan birinin kalecisinin hastalanması üzerine yeşil sahalara inmişti.

Harald SCHUMACHER

yali-spor-harald-schumacher-kaleci

O bir Fenerbahçe efsanesi! Mahalle futbolunda çocukların her hareketini taklit etmeye çalıştığı Harald Schumacher, 88/89 sezonunda 103 gol ve tek yenilgiyle şampiyonluk kupasını kaldıran Fenerbahçe’nin yıldızı olmuştu.

Lev Yaşin

yali-spor-lev-yasin-kaleci

Lev Yaşin ile kaleciğin kuralları değişti! 50’li yıllarda kale çizgisinin dışına çıkmayan kalecilerin oyun kültürü, Lev’in futbol sahnesine çıkmasıyla birlikte tamamen değişti! 20. yüzyılın en iyi kalecisi olarak seçilen Lev Yaşin bizce hala en iyisi!

Michel PREUD’HOMME

yali-spor-michel-preud-homme-kaleci

1994 Dünya Kupası’nda ilki verilmiş olan Yashin Ödülü’nün sahibi, Avrupa’nın en büyük kalecilerinden biri olarak tarihe geçen Michel Preud’homme başarısının yanı sıra sempatikliğiyle de gönlümüzü fethetti.

Peter SCHMEICHEL

yali-spor-peter-schmeichel-kaleci

Futbol camiasının görüp görebileceği en iyi kalecilerden biri olan Peter Schmeichel, son dakikada attığı kafa golleriyle adını tabii ki de en iyi 10 kaleci listemize yazdıracaktı!

Peter Cech

yali-spor-petr-cech-kaleci

FIFA tarafından dünyanın en iyi 20 kalecisi arasında gösterilen ve başarılı performansıyla bu listenin 6. sırasında yer alan Peter Cech, kalelerin efsanelerinden biri!

Rene HIGUITA

yali-spor-rene-higuita-kaleci

Listemizin olmazsa olmazı elbette akrep vuruşuyla ve benzersiz oyun stiliyle maç boyunca aksiyonu ve heyecanı doruklara taşıyan Kolombiyalı Rene Higuita!

Sepp MAIER

yali-spor-sepp-maier-kaleci

Almanya’nın Bayern Münih takımında 11 sene, 422 maçta kaleyi koruyan Sepp Maier, sayısız zaferin sahibi oldu! 4 kere Bundesliga, 3 kez de Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kazanan Maier dünyanın en iyi kalecileri arasında zirvedeki isimlerden biri oluyor!

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları