İnsanlık birçok farklı kavramı basitçe tanımlamak için semboller ürete gelmiştir. İşte günümüzde karşınıza en sıkan çıkan sembollerden bazılarını sizler için derledik. Keyif dolu okumalar.

1-Bluetooth Sembolü

Image

Günümüz teknolojisinde oldukça sağlam bir yer edinen Bluetooth sembolünün geldiği noktanın ise teknolojiyle uzaktan yakından alakası yoktur. Bu sembolün geçmişi taa MS 10.yy’a dayanmaktadır. Danimarka kralı Harald Blåtand, tüm Danimarkalıları bir çatı altında toplamak istiyordu ve yaban mersinini çok sevdiği ve yediği için sürekli mavi dişlerle gezdiğinden lakabı “Bluetooth” olmuştu

2-Kalp Sembolü

Image

Birinci teori, kuğu çiftlerinin birleşmesiyle ortaya çıkan kalp şeklinin sevgi ve sadakatin temsilcisi olmasıdır. İkinci teori, Antik Yunan zamanında kalp sembolü kadını ve pelvisi temsil ediyordu. Afrodit için yapılan tapınaklarda da bu kalp sembolünün görülmesi bu teorinin başlangıcı olmuştur.

3-Güç Sembolü

Image

Kullandığımız tüm elektrikli aletlerde bulunan güç sembolünün çıkış hikayesi de oldukça ilginç: Bu sembolün bulunuşu 1940’lı yıllara dayanıyor ve 0 ile 1 rakamlarının bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur.

4 Barış İşareti

Image

Barış sembolü günümüzde en tanıdık semboller arasında yer almaktadır. “Nükleer Silahsızlanma” kelimesinin İngilizcesi olan “Nuclear Disarmament” kelimesinin baş harflerinden üretilmiştir. Denizcilerin kullandığı semafor alfabesi ile tasarlanmıştır.

5-Tamam İşareti

Image

 Bu sembolün çıkış hikayesi hakkında da birden çok teori vardır. Bir teori, 7. ABD Başkanı Andrew Jackson’ın alınan kararları onaylamak için Almanca kelime olan “Ollkorrect”kullanması ve bunun kısaltılmasının da “OK” olmasıdır. 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları