Kafede çantanızı veya bilgisayarınızı dert etmeyin, bu küçük alarm onu koruyacak...

Eğer ofis veya ev dışında çalışmayı çok seviyor ve gittiğiniz her yere dizüstü bilgisayarınızı götürüyorsanız, böyle bir cihaza ihtiyacınız var. Özellikle kafelerde uzun süre çalışan kişiler, bazen dizüstü bilgisayarlarını bırakıp, gidip kahve veya yiyecek alabiliyorlar, tuvalet molaları verebiliyorlar. Peki siz bilgisayarınızın başından kalktığınız zaman, onu kim koruyup kolluyor?

Trene adındaki bu küçük kişisel alarm cihazı koruyabilir. Japon yapımı cihazı önce akıllı telefonunuzdaki uygulaması ile eşleştiriyorsunuz. Cihaz telefona Bluetooth ile bağlanıyor ve mesafe takip etmeye başlıyor. Yerinizden kalkmadan önce bu küçük alarmı kimsenin ellemesini istemediğiniz bilgisayarınızın veya çantanızın üzerine koyuyorsunuz. Siz masadan uzaklaşınca kendi kendine devreye giriyor ve korumaya başlıyor.

sozcu-dizustu-bilgisayariniz-guvende-2

Cihaz en ufak bir hareket bile saptarsa veya biri bilgisayarı almaya çalışırsa, yüksek sesle uyarı veriyor ve ışıkları yanıp sönüyor. Böylece kötü niyetli birinin cihazı veya çantayı alması mümkün değil. Siz masanıza geri geldiğinizde ise Trene akıllı telefonunuzu otomatik şekilde saptıyor ve alarmı kapatıyor. Yani herşey tamamen otomatik. Cihaz şimdilik sadece Japonya'da satılıyor ama gelecekte başka ülkelerde de satışa çıkabilir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları