Sıcak yaz günlerinde tıraş olmanın zorlukları artıyor. Sıcak günlerde daha rahat tıraş olmanın bazı püf noktaları var...
Yaz aylarında tıraş olmak bazen eziyete dönüşebiliyor. Doğru ve ferah bir tıraş için bazı püf noktaları bulunuyor. İşte, o tüyolar…

FERAHLATICI ÜRÜNLER: Yazın maruz kalınan güneş ve rüzgâr cildi kuruttuğundan, tıraşın ciltte tahriş yaratmaması için tıraş öncesi ve sonrası mutlaka cildi ferahlatıcı ve nem etkisi yüksek ürünler kullanılmalıdır.

TIRAŞ EKİPMANLARININ BAKIMI: Yaz aylarında tıraş ekipmanlarının pas kontrolü düzenli yapılmalıdır. Özellikle jiletlerin paslanıp paslanmadığı iyi gözlemlenmelidir. Her tıraştan sonra jiletin çıkarılması, makinanın jiletten korunması açısından büyük önem taşır. Tıraş ekipmanlarında pas jilette başlar, önlem alınmazsa bıçağa da geçebilir.

tras

DÜZENLİ JİLET DEĞİŞİMİ: Günlük tıraş ritüelinde, jilet, sakalları kesemeyip çekilme hissi verdiği anda mutlaka değiştirilmelidir.

FIRÇAYA DİKKAT: Yazın nemli ortamlarda tıraş fırçasının hijyenine dikkat edilmelidir. Nemli kalan ve iyi kurutulmayan tıraş fırçaları kolayca bakteri üretir. Bu nedenle kullanılan fırçaların iyi durulanıp, silkelenip ardından hava alan bir ortamda asılarak kurumaya bırakılması gerekir. Yaz aylarında, kolay kuruyan porsuk ve sentetik kıllı tıraş fırçalarını kullanmak ıslak tıraş sevenler için daha pratiktir.

trass

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları