Onlar bu dünyada en savunmasız ve en masum yaratıklar. Sokaklarda gün boyunca bir lokma yemek bulabilmek adına saatlerce tüm tehlikelere göğüs gerip kimi zaman günü aç olarak bitirebiliyorlar. Tüm imkanlar elimizde iken sokak hayvanları için evde bütçenizi sarsmadan yapabileceğiniz birçok tarif bulunmakta. Kolları sıvayıp birkaç hayvanın karnını doyurup sokakta ki dostlarımızı mutlu etmek zor değil, haydi iş başına.

1.      Makarna ve Et Suyu

Image

Öncelikle bütçenize uygun olarak paket makarnaları alın.Sonrasında et bulyonları da ekleyin alışveriş listesine. Ardından ilk olarak makarnaları haşlayın ve süzün. Süzdüğünüz suyun bir kısmını alın ve et bulyonu ekleyip su içinde eritin. Ardından makarnaların üzerine döküp karıştırın. İşte sokakta ki dostlarınız için güzel bir akşam yemeği hazır.

2.      Süt ve bayat ekmek

Image

Her gün yemediğimiz bayat ekmekler çöpe giderken sokakta ki dostlarımızı yalnız bırakmayalım. İlk olarak ekmekleri küçük dilimler haline getirin. Ardından ısıtılmış sütün içerisine bir miktar su ekleyin ve ekmeklerin üzerine dökün. İşte hazır!

3.      Aç bitir paketleri

Ev içinde mama hazırlamaya vaktiniz yok ise çantanıza birkaç paket aç bitir atın. Yol kenarında, bir parkta karşılaştığınız bu miniklere aç bitir ile güzel bir ziyafet verebilirsiniz.

4.      Islatılmış buğday, bulgur

Bir paket bulguru yahut buğdayı alıp sıcak su ile ıslatın.Şişen bulguru bir parka serpin yahut yem kutusuna yerleştirin. Güzeller güzeli gökyüzünün süsü olan kuşları doyurun.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları