Hem doğayla baş başa kalmak hem de daha önce yaşamadığınız eşsiz deneyimler yaşamak istiyorsanız, bu doğal parkları seyahat listenize eklemeyi unutmayınız.

1. Batum Botanik Parkı – Gürcistan

batum

Eğer Türkiye'den çok fazla uzaklaşmak ve pasaport işlemleriyle uğraşmak istemiyorsanız komşu Gürcistan aradığınız yer olabilir. Sub-tropikal bir iklime sahip Batum'da dev bir kadim orman üzerine kurulu botanik park, binlerce ağaç ve bitki türünün bir arada bulunduğu bir cennet bahçesi. Üstelik günün sonunda parkın açıldığı plajda gün batımını izlerken dünyaca ünlü Gürcü şaraplarını yudumlayabilirsiniz.

2. Serengeti Milli Parkı – Tanzanya

serengeti

Tropik yağmur ormanları ile çöller arasında geniş çayırlarda koşturan; zebraların, aslanların, fillerin, leoparların yanı başında olmak isteyenler için Tanzanya'da bulunan Serengeti Doğal Parkı heyecan verici bir deneyim vadediyor. Afrika'nın 7 harikasından biri olarak anılan ve UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edilen Serengeti'nin ekvator üzerinde uzanan 15 bin km²'lik savan alanı; gergedanları, bufaloları, ceylanları, zürafaları görmek için muhteşem bir seçenek.

3. Yellowstone Ulusal Parkı – Amerika Birleşik Devletleri

yellows

Amerika'nın Wyoming eyaletinde bulunan Yellowstone, dünyanın ilk ve en eski ulusal parkı. Park, özellikle jeoloji meraklılarına unutulmaz bir anlar yaşatıyor. Devasa gayzerleri, efsanevi sıcak su kaynakları ve endemik bitki örtüsüyle adeta başka bir gezegendeymişsiniz duygusu veren bu muhteşem dünya, yüzlerce şelaleye ve dünyadaki sıcak su kaynaklarının yarısına ev sahipliği yapıyor.

4. Fiordland Ulusal Parkı – Yeni Zelanda

fiord

Yüzüklerin Efendisi hayranları, filmde gördükleri muhteşem manzaraları yakından görmek için filmin bazı bölümlerinin çekildiği Fiordland'ı tercih ediyor. Okyanusun ortasından yükselen karlı dağların dik vadileri, derin gölleri, yüzlerce metre yükseklikten dökülen şelaleleri ile bu nefes kesici atmosferde ekstrem sporlar başta olmak üzere; kürek, yelken, dalış, balıkçılık, kano gibi aktiviteler de yapabilmeniz mümkün. Derin buzulların erimesiyle ortaya çıkan ve parka adını veren fiyortlar arasında Milford Sound, dünyada mutlaka görülmesi gereken yerler listelerinde ilk sıralarda yer alıyor.

5. Küre Dağları Milli Parkı – Kastamonu

kure

Elbette ülkemizin her tarafı cennet, ama Türkiye topraklarındaki en önemli doğal parklar arasında ilk sıralarda Küre Dağları geliyor. Kadim kestane, kayın ve kızılçam ormanları arasında dökülen şelaleler, dev kanyonlar ve küçük patikalar arasında yürürken; karacalar, geyikler ve kızıl gerdanlı kuşlar, kendinizi bir masalın içinde yol alıyormuşsunuz gibi hissetmenize neden oluyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları